foradia subscriutegrat

FEDAC expressa la seua preocupació per la crescuda dels preus a causa de la Guerra d’Ucraïna

Des de la Federació també han volgut destacar que el conflicte afectarà les empreses de la zona que exporten, ja que veuran reduïts els seus màrgens de venda

La Federació d’Empreses de l’Alcoià i El Comtat (FEDAC), i la patronal adscrita a aquesta, JOVEMPA Alcoià-El Comtat, han volgut manifestar la seua preocupació davant les conseqüències que està tenint la Guerra d’Ucraïna. Com expliquen des de l’entitat: “el conflicte armat ha minvat i condicionat l’arribada d’algunes matèries primeres per a les empreses. No sols per la situació caòtica que viu Ucraïna en la invasió que està patint. Les sancions que s’han imposat a Rússia també han tensat els preus i subministraments. La crisi de matèries primeres afecta pràcticament a tots els sectors productius, encara que ho fa més als derivats al petroli, el gas, el transport, la siderúrgia, metal·lúrgia, alimentació, automoció, química, cel·lulosa de paper i confecció”.

A més, FEDAC i JOVEMPA, alerten que aquesta situació afectarà molt al sector del transport, especialment per carretera, ja que la pujada del preu del combustible es fa insuportable. “Encara que Espanya no presenta una elevada exposició a Rússia en termes de dependència energètica (en 2019 menys de l’11% de les nostres importacions de petroli arribaven de Rússia), la inflació derivada de la globalització de mercats si ha fet que els preus augmenten”, han indicat des d’aquestes entitats.

Javier Expósito, president de JOVEMPA, ha afegit que: “ja hem detectat que aquest augment està afectant els costos energètics de la producció, la qual cosa repercutirà a mitjan termini a la butxaca de la ciutadania quan vagen al mercat final. Costen més les matèries primeres, l’energia i, per tant, el procés de producció i el producte final”.

Aquesta situació afecta seriosament a les empreses del territori que exporten a l’estranger, i a les nostres comarques, hi ha sectors que destinen gran part de la seua producció a la venda a altres països, com l’agroalimentari, la maquinària, cosmètica, o tèxtil. “Les conseqüències negatives tenen com a resultat final la disminució de màrgens en les vendes, i, per tant, de les vendes i de la producció”, ha afegit Expósito.

El president de FEDAC, Natxo Gómez, ha destacat que la situació “és molt complexa”, i que “encara que les empreses de les comarques intenten adaptar-se als condicionants del mercat, són masses les crisis que s’estan sumant: la de la pandèmia, i la Guerra d’Ucraïna, i la resistència té un límit”. El desig de Gómez és que aquest conflicte finalitze tan prompte com siga possible, i que així els preus i els subministraments tornen a la normalitat, però, així i tot, reclama que: “es planifique a mitjà i llarg termini, solucions que eviten la dependència total o majoritària de tercers països“, i posa d’exemple el cas de l’energia i les matèries primeres. “Les nostres administracions han d’apostar per la generació d’energies pròpies i verdes, i també es deu potenciar la creació d’empreses auxiliars que subministren matèries primes a altres empreses productores”, ha assegurat el president de FEDAC.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *