foradia ivace

Pego redacta el nou Pla Local de Residus per a optimitzar aquest servei

Aquest document estarà fet per l'empresa Ecosilvo, i inclourà l'opinió del veïnat, que es recollirà a través d'una enquesta telemàtica i en tres jornades de portes obertes

L’Ajuntament de Pego ha començat a redactar el Pla Local de Residus, una ferramenta que pretén millorar la gestió de totes les fraccions de residus que es generen al municipi. Aquesta proposta és d’obligat compliment, tal com s’indica el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.

El document estarà realitzat per l’empresa especialitzada d’Elda, Ecosilvo, i amb ell s’obtindrà un diagnòstic detallat de la situació actual del municipi. A més, es detallaran les fraccions que es recullen, el sistema de recollida per a cadascuna d’elles, les quantitats, la contenerització, les rutes de recollida, els percentatges de reciclatge, o el destí entre altres. També es farà una exhaustiva avaluació qualitativa i quantitativa d’alternatives. Tota aquesta informació serà necessària per a poder traçar l’estratègia futura de gestió de residus de Pego.

El veïnat de la localitat també tindrà una part important dins d’aquest projecte, ja que la seua opinió es tindrà en compte en el procés de redacció del Pla Local de Residus. I per això, el consistori ha posat en marxa una enquesta en línia amb 30 preguntes amb les quals es pretén recollir la percepció de la ciutadania respecte a la gestió actual dels residus i sobre les possibles alternatives propostes per a la futura gestió. Aquest formulari ja està disponible a la web de l’Ajuntament de Pego, però aquesta no serà l’única forma de tindre en compte a la població, ja que també s’han preparat tres jornades de participació amb el mateix objectiu. La primera d’elles serà el 29 de març a la Casa de Cultura des de les 10:30 fins a les 11:30h, i estarà dirigida a persones majors. Aquest mateix dia, des de les 15 a les 16h, hi haurà una altra sessió per a empresaris de la zona del polígon industrial, i la reunió se celebrarà a la sala de reunions de la Cooperativa Agrícola. Per al dia 30 es farà l’última d’aquestes jornades en la qual podrà assistir el públic en general, i l’hora serà des de les 19 a les 20h a la Casa de Cultura.

Ricardo Sendra, regidor de Residus Urbans, ha apuntat que: “Es tracta d’un treball necessari per a definir aspectes com els circuits de recollida, l’educació ambiental com a ferramenta comunicativa, els equips d’instal·lació necessàries, així com altres elements relatius a l’adequada organització del servici”. A més, el regidor ha ressaltat que aquest Pla Local de Residus és important “per a aconseguir establir una regulació detallada de la gestió dels residus al municipi, tenint en compte les peculiaritats que tenim al nucli urbà, així com al disseminat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *