foradia mediambient

Pego comença la creació del Consell Jove

Des del consistori s'ha organitzat el II Fòrum en el qual han participat veïns i veïnes de la localitat entre els 19 i els 30 anys

El divendres 6 de maig Pego va celebrar el segon Fòrum de consulta juvenil. Aquesta experiència és pionera al municipi i ve a complementar altres vies d’implicació juvenil, que ja van iniciar-se l’any passat. Per exemple es van dur a terme les jornades sobre una Europa Rural Sostenible.

En aquesta segona sessió, organitzada pel departament de Joventut, van participar veïns i veïnes de la localitat entre els 19 i 30 anys, i en aquesta ocasió, es va posar la primera pedra per a crear el Consell Jove.

Les dos parts, és a dir, des del govern municipal, i els joves participants, van acordar augmentar la implicació d’aquests últims en la vida política de Pego.

Maido Moreno, tècnica del departament de Joventut, ha comentat que: “Hi ha un grup de joves organitzat, però encara no institucionalitzat que vol estar més present en les decisions en matèria de transport, habitatge, festes i esports alternatius”.

Entre els punts que es van tractar en aquesta jornada, van estar presents l’oci i el transport, i com ha explicat Moreno: “Entenem que la idiosincràsia de Pego, geogràficament dificulta el seu desenvolupament personal, en matèria d’oci i professional. En aquest sentit, ja s’està posant en marxa una associació per a donar servei de transport intercomarcal per als joves”.

Pel que fa a l’oci, en l’anterior trobada celebrada el passat 25 de març amb joves entre els 11 i 18 anys, es va parlar sobre la reactivació de l’oci, mitjançant actuacions musicals. Aquesta demanda ja ha començat a complir-se, ja que recentment s’ha dut a terme la primera discomòbil, al Festival d’Arts Escèniques.

A més a més, també es va demanar la remodelació d’alguns espais esportius, augmentar les propostes d’oci i naturalesa, o fer més accions orientatives en matèria d’educació i orientació laboral.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *