foradia cdturisme

Les bandes d’Alcoi calfen motors amb els Concerts d’Exaltació de la Música Festera

L'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi, la Societat Unió Musical d'Alcoi, la Societat Musical Nova d'Alcoi, i la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi, actuaran al Teatre Calderón als pròxims quatre diumenges

Quan s’acosten les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, les bandes de la ciutat ofereixen els tradicionals Concerts d’Exaltació de Música Festera, una fita important per al món fester. Les quatre bandes d’Alcoi, L’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi, la Societat Unió Musical d’Alcoi, la Societat Musical Nova d’Alcoi, i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, tindran cadascuna d’elles el seu dia per a interpretar diferents peces al Teatre Calderón.

El primer concert serà el diumenge 20 de març, a les 11:45, de la mà de l’Agrupació Musical Serpis, amb Andrés Guerrero Mañas com a director. Durant aquest concert s’interpretaran marxes com ‘El honor de un caballero’, ‘Monjes i Guerreros’, ‘Reige’ o ‘Biscaïns d’Onil’ entre d’altres, i a més, s’estrenaran dos peces: el pasdoble ‘Passa l’Agrupació’, de Joan Botí Gonzàlez, i la marxa cristiana ‘En la mà al costat’, de José María Valls Satorres.

La Societat Unió Musical tindrà el seu torn el diumenge 27 de març, també a les 11:45. Aquesta banda té al seu programa marxes com ‘Moro Judío’, ‘Músic i creuat’, o ‘Tabal i Saragüells’.

El diumenge 3 d’abril, a la mateixa hora, l’actuació anirà a càrrec de la Societat Musical Nova d’Alcoi, dirigits per Juan Doménech Calaforra. Els músics de la Nova interpretaran ‘El Conqueridor’, ‘Cid’, o la peça per a ballet, ‘Seduït per la cort’. A més, estrenarà la marxa mora ‘Paco Rico’, d’Enrique Ródenas Alfaro.

Finalment, la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi s’encarregarà de tancar aquest cicle de música festera el diumenge 10 d’abril. Sota la direcció de Francisco Valor Llorens, i amb la presentació de Juan Javier Gisbert Cortés, la banda interpretarà ‘Saoro’, o ‘Moment de Festa’, i estrenarà la marxa mora ‘Serra, músic i alcoià’ de Vicente Cortés Fernández, ‘Lluitadors del 79’, un pasdoble-marxa creació de Julio García Casasempere, la marxa cristiana ‘Alcodiànima ‘A Quaranta” del director de la Primitiva, Francisco Valor Llorens; la marxa cristiana ‘Glòria al Capità’ de Vicente J. Sanoguera Rubio, i la marxa mora ‘Sakisik’ de Saül Gómez Soler. A més, la Primitiva, com és tradició tancarà el concert amb la mítica ‘L’entrà dels Moros’, en commemoració del 75 aniversari de la mort de l’autor.

Tots els concerts comptaran amb la interpretació d’una peça en comú, el pasdoble ‘Alma’ de Azael Tormo Muñoz, que ha sigut premi ‘Juan Cantó Francés’ al LIV Concurs de Composició de Música Festera d’Alcoi 2021.

Les entrades poden aconseguir-se a les taquilles del Teatre Calderón una setmana abans del concert, i a ticketalcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *