foradia mediambient

Més de 56.000 euros en ajudes per als artesans de la Festa

Aquesta ha sigut la tercera convocatòria que trau el consistori i la primera des de la Diputació d'Alacant

L’Ajuntament d’Alcoi ha volgut potenciar el xicotet i mitjà comerç, i així com la dinamització de la vida comercial, i ara, concretament, ho han fet reconeixent el treball de les empreses i professionals que treballen en l’artesania vinculada a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Per això, s’ha convocat una nova edició d’ajudes de 2.000 euros per a cadascun d’ells.

A la convocatòria s’han presentat 11 artesans, i a més, 9 han obtingut també ajudes per part de la Diputació d’Alacant per un valor de 34.758 euros. És a dir, que en total s’han repartit 56.758 euros.

D’aquestes ajudes s’han pogut beneficiar aquelles empreses i professionals amb domicili fiscal en Alcoi i que exercisquen la seua activitat en el sector de l’artesania vinculada a les Festes de Moros i Cristians, i a més, que estiguen acreditades per l’Associació de Sant Jordi.

Per la seua part, la Diputació va llançar una subvenció als artesans de la indumentària festera i oficis annexos de la ciutat. És la primera vegada que es llancen aquestes ajudes per part d’aquesta administració. 9 de les empreses han complit els requisits i han aconseguit les ajudes, i tres d’elles dels quals han arribat a un màxim de 5.000 euros.

Carolina Ortiz, regidora de Festes, ha comentat que: “Els artesans ha sigut un dels sectors més afectats per la Pandèmia, ja que molts sectors van poder tornar a la seua activitat ràpidament, però lamentablement els artesans de la festa no. L’Ajuntament ha estat al Costat dels artesans des del primer dia i el continuarà estant. Ja vam crear ajudes específiques en 2020. També hem ajudat a tramitar les ajudes de la Generalitat, i les de Diputació, que després de molt de temps d’espera per fi han arribat”.

Aquests sectors van ser un dels més afectats per la pandèmia, ja que les festes es van suspendre dos anys consecutius, cosa que va provocar que molts no pogueren treballar fins a finalitzar les festes de 2022, i de cara a les festes de 2023.

Per a intentar pal·liar aquesta situació, Generalitat i Ajuntament van donar diferents ajudes directes, concretament, des del govern local, es van fer convocatòries per a Artesans de les festes, la primera, dins del pla Reactiva Alcoi, i en total es van concedir ajudes a 17 artesans dels Moros i Cristians amb 74.000 euros, amb una quantitat fixa de 4.000 euros per persones físiques o jurídiques sense treballadors o fins a 2 treballadors a càrrec seu. A més, les persones que tenien més de 2 treballadors van rebre una subvenció de 6.000 euros.

En 2021 aquestes ajudes van de ser de 2.500 per a diferents sectors entre els quals estaven els artesans.

Dins del Pla Resistir també es van dur a terme unes ajudes amb un import màxim de 7.000 euros per als artesans, artesanes, i pimes artesanes amb l’objectiu de donar suport i reforçar la seua viabilitat econòmica i garantir la continuïtat d’aquestes empreses.

Recentment, des de la Generalitat, també es van publicar ajudes a persones i pimes artesanes, per a donar suport a la modernització i la millora de l’equipament per a l’exercici i desenvolupament dels oficis artesans per a l’exercici de 2022.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *