foradia subscriutegrat

El Conservatori de Dansa d’Alcoi viu la Setmana Cultural

La ballarina alcoiana, Marta Santacatalina García, i Diana 'Wondy' Grytsailo impartiran aquestes classes especials des del dia 21 al 25 de març

Any rere any el Conservatori de Dansa d’Alcoi celebra la Setmana Cultural, en la qual un ballarí o ballarina de renom visita el centre per a impartir unes classes especials, amb la finalitat que puguen adquirir majors coneixements en les especialitats que s’estudien al conservatori.

En aquesta ocasió les ballarines convidades, l’alcoiana Marta Santacatalina García i Diana ‘Wondy’ Grytsailo, oferiran classes de Dansa Contemporània a partir del 3r Curs dels Ensenyaments Elementals, i als tres Cursos d’Ampliació d’Estudis, des del dilluns 21 de març fins al divendres 25.

Pel que fa a Marta, va començar els seus estudis al mateix conservatori d’Alcoi, i més tard va continuar amb la formació professional al Conservatori José Espadero d’Alacant. Finalment es va graduar en dansa contemporània en l’Institut del Teatre de Barcelona. Més tard va continuar formant-se en el projecte goOD de la companyia OtraDanza, i ha estat treballant com a ballarina sota la direcció de coreògrafs i companyies com Joao Cidades, Paula Serrano, Sacseja, La Intrusa o Asun Noales, amb la seua companyia OtraDanza, que és el Jove Ballet de la Generalitat Valenciana, i l’Institut Valencià de Cultura. En 2020 va començar el seu primer projecte com a coreògrafa al costat de Tanit Ensabonades amb la peça S-end, guardonada amb el Premi Companyia Resident DDCdanza en el Certamen Coreogràfic de Tetuan. Els seus moviments els explora des de la performance, la composició instantània, la interpretació teatral, les arts marcials, la dansa vertical o el videoart.

Respecte a Diana ‘Wondy’, la seua formació professional va començar també al Conservatori José Espadero, primer amb la dansa clàssica, i després amb el contemporani. Va completar els seus estudis amb dansa urbana i comercial de manera paral·lela. Diana ha participat en projectes en companyies com OtraDanza, Gerard Collins, València Dancing Forwars, Antescollado, La Dama, La Veronal; i també en alguns projectes de Videodanza tant en dansa contemporània, i en dansa comercial. Als escenaris també ha acompanyat a més de 50 cantants diferents i va guanyar el concurs de televisió ‘Fama a Bailar’ de Movistar+ en l’any 2018. ‘Wondy’ ha coreografiat diferents peces, i ara mateix investiga en el cap de la dansa-teràpia, el cant i la percussió amb la finalitat d’aportar al creixement espiritual a la comunitat.

Jordi Silvestre, regidor d’Educació, ha comentat que: “que el compromís amb el Conservatori tant de música com de dansa de l’Ajuntament ha sigut constant als últims anys. Per aquest motiu es porta professorat de prestigi per completar la formació. Amb el Conservatori Municipal d’Alcoi col·laboren grans professionals de dansa i música de reconegut prestigi. L’objectiu és una formació de qualitat de l’alumnat de música i dansa per crear professionals que exporten el nom d’Alcoi a través d’aquestes arts”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *