foradia subscriutegrat

Jordi Sellés: “Busque que la gent conega Alcoi a través del meu cartell”

El dissenyador i dibuixant Jordi Sellés porta ja dos anys esperant a poder mostrar al poble d’Alcoi el cartell anunciador que ha creat amb moltíssima il·lusió, i ens explica alguns detalls sobre la seua obra i com s’imagina aquest moment que enguany serà encara més especial

SEl dia 1 d’abril es donarà inici al mes d’abril més esperat pels alcoians i alcoianes. Aquest dia coneixerem per fi el que hauria d’haver sigut el cartell de Festes del 2020, però que s’ha convertit en el cartell de les Festes del 2022. L’encarregat de crear-ho ha sigut el dibuixant i dissenyador Jordi Sellés.

“Enguany la frase és que ‘sí o sí són festes’, i com el cartell és l’anunci, és a dir, el primer que tindrà l’orgull d’eixir de les festes serà el meu cartell… doncs, imaginat com estic. Crec que estic més nerviós que fa dos anys, perquè en eixe moment ja ho veia ahí, anava mentalitzant-me, però al passat tot açò, vas desanimant-te, però ara ja va seriosament, i el nervi va creixent a poquet a poquet, i això és bo, perquè és el que tots estàvem esperant des de fa molt de temps i pareix que va a complir-se”, confessa emocionat Sellés.

Aquest 1 d’abril a més, també s’iniciaran les filaetes, i segons indica l’autor: “En caure divendres, i que a més, per una cosa excepcional comencen les entraetes, crec que pot ser un dia superredó, és tot perfecte. Ho veig tan bonic, que crec que fins que no estiga en eixe moment no em creuré que ha arribat el moment. Dos anys esperant, crec que a tots se’ns ha fet molt llarg”.

S’acosta el moment de descobrir com serà aquest desitjat el cartell, i les úniques coses que ens pot contar el seu creador són que: “És exactament igual, he tingut temps de canviar coses, si a més, en pla de broma, li vaig dir a Carol que hi havia temps a fer un altre, però no, està exactament igual que fa dos anys, tampoc he afegit res nou, perquè sí que m’havien comentat posar algun detall de la pandèmia, però no vull que hi haja res que recorde tot el mal somni que hem passat perquè el cartell, en el seu dia, quan el vaig fer estava tot normal, i no volia que quedara cap rastre de tot el que ha passat. El que sí que s’han canviat són les dates”, i afegeix que: “S’ha de guardar el secret fins a l’última hora, però jo en el seu dia ja vaig comentar que la meua intenció era fer un cartell, fins ara, amb tots els meus respectes, els artistes que ho han fet han rebut comentaris que estava molt bonic, però són més quadres, o il·lustracions amb text. Jo des d’un principi volia fer un cartell, encara que no sé si serà la definició de cartell el que jo he fet, però sí que no és un quadre. La gent veurà, crec jo, amb la meua modèstia, un cartell de festes, també volia que fora molt d’Alcoi, que la gent mire el cartell i puga veure les festes d’Alcoi, a vegades encara que el cartell siga molt bonic, no representa el que és Alcoi. Vull que siga un cartell que ens represente, ja que no és soles a nivell local perquè s’envia a tot el món. Busque que la gent conega Alcoi a través del meu cartell. Té molt de color, perquè la festa és color. La gent que l’ha pogut veure, els autoritzats, han coincidit en el fet que la idea els ha encantat, és un cartell que trenca la línia dels 10-12 últims anys, i per això puc sorprendre”.

Com moltes de les coses relacionades amb els Moros i Cristians d’Alcoi, és objecte de crítica, i és possible, que el cartell siga un dels elements que més exposats a rebre-les, però Jordi Sellés ens ha explicat que està mentalitzat: “hi haurà opinions de tots els colors, però pense que això forma part d’eixe ritual d’aquest acte. El primer que he d’estar satisfet de l’obra soc jo, i si me’l tornaren a encomanar crec que faria el mateix”.

Jordi Sellés en aquestes festes té doble responsabilitat, ja que és l’encarregat dels dissenys del boato del Alferes Moro de la Filà Ligeros, i l’Esquadra de Negres de la Filà Cordó: “De no tindre cap encàrrec durant dos anys, i ara tindre tanta faena i veure com no s’ha pogut traure encara, és un poc decebedor, perquè està tot preparat, i volem traure tota la faena, i poder tindre faena per als anys següents. Evidentment, enguany em posa més nerviós el cartell. En el disseny porte més de 30 anys, però sempre que presente un esbós, sempre tens eixos nervis de si agradarà o no, però eixe nervi ja el tinc dominat. El cartell és una cosa nova diferent. També dona nervis que quan ix un disseny al carrer per veure la reacció de la gent, però em preocupa un poc menys que el cartell, tinc ganes. I això significarà que ja arranquem”.

Aquest dibuixant i dissenyador dona les gràcies a tota la gent que ha confiat en ell per a dur a terme aquest encàrrec, i assenyala que molta gent li recorda que: “No el queixes del cartell, perquè el teu cartell és el més esperat de la història”, i així serà.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *