foradia elgrat

Els estudiants del Jaume I desafien al personal investigador en un concurs

Els alumnes d'Ontinyent han participat en les activitats divulgatives en línia de Som Científics i Científiques, trau-nos d'ací!

L’alumnat de l’IES Jaume I d’Ontinyent ha participat en les activitats de ‘Som Científics i Científiques, trau-nos d’ací!’, en les que han pogut interactuar amb personal investigador de tota Espanya, a través d’internet. L’objectiu d’aquest acte és augmentar l’interés pel món de la ciència entre els més joves.

Aquesta activitat estava prevista per als estudiants d’entre 14 i 18 anys, en el que han pogut reptar als professionals de l’àmbit científic amb les preguntes que ells consideraren oportunes. A través d’un xat, els científics han contestat als alumnes sobre diversos temes com: els tractaments contra el càncer, el desastre de la Mar Menor i les seues conseqüències o assumptes relacionats amb l’astrologia.

La finalitat de ‘Som Científics i Científiques, trau-nos d’ací!’ és que els estudiants vegen més atractiu el món de la ciència i la tecnologia. Així com la visibilització de nous referents no tan mediàtics. A més, l’alumnat aprén d’aquesta forma que tot el que estudien als centres educatius és aplicable a la vida real. Per aquest motiu, l’aproximació a aquells especialistes que es dediquen a millorar la qualitat de vida de la gent és una gran oportunitat.

Els alumnes que han participat de l’IES Jaume I han sigut els de 1r de Batxillerat d’Anatomia, així com, els de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 2n de Batxillerat. Aquesta activitat s’ha celebrat durant el 28 de febrer fins al 25 de març amb la col·laboració de Gallomanor i el Ministeri de Ciència i Innovació, a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *