foradia subscriutegrat

Bocairent es prepara per a les seues ‘festes del retrobament’

La localitat de la Vall d'Albaida va ser de les poques que va poder celebrar les festes en l'any 2020. Ara el poble s'està preparant amb ganes, segons ha comentat la regidora de Festes, Mª Luz Pascual

Des del dia 3 al dia 7 de febrer, Bocairent viurà les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai. Aquesta localitat de la Vall d’Albaida va ser de les poques que durant el 2020 va poder celebrar les seues festes, però, han sigut de les que més han hagut d’esperar per a tornar a gaudir de les seues tradicions. Mª Luz Pascual, regidora de Festes del municipi ha indicat que: “Ens estem preparant amb moltes ganes, tot el poble s’està bolcant moltíssim en les festes d’enguany i està molt involucrat en la preparació. Aquestes són les festes de la normalitat. En quan va vindre la pandèmia, molta gent vam pensar que no tornaríem a gaudir de les festes com les havíem conegut, i pensàvem que tornar a ajuntar-se 300 persones en un local era impossible. Però, podem dir que tornen a la normalitat, i que tot ha sigut un esglai”.

Encara que durant el mes de gener s’han realitzat alguns actes previs com l’Homenatge a les Capitanies, el concert fester, la Publicació, l’Acapte, o les Nits de Ciri, els dies principals d’aquestes festes començaran el dia 3 de febrer, amb el Dia de les Caixes, on totes les filaes desfilaran a la nit.

El dia 4 serà un dels dies més importants, amb l’acte més vistós de tots, l’entrada. En primer lloc, durant el matí, s’interpretarà, a la plaça de l’Ajuntament, l’himne nacional i es farà la hissada de banderes. A continuació, la Societat Musical Vila de Bocairent tocarà l’Himne a Bocairent i, seguidament, entraran les bandes. A la vesprada, ja per fi, serà el torn de poder gaudir de l’entrada de Moros i Cristians, que s’iniciarà al carrer Batalla de Lepant, i que finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament.

L’endemà, serà el dia del patró, i tot començarà bé matí, a les 8h, amb la Diana, després hi haurà una concentració de festers i d’autoritats, que donarà pas a una missa en honor a Sant Blai. A la vesprada, a les 16:30h, es durà a terme la desfilada a càrrec de la filà Terç de Suavos, més tard serà el torn del Ball del Moro, i a continuació una nova concentració de festers i autoritats, que iniciarà la processó.

El dia 6 de febrer serà el dia de Moros i Cristians, un grup de cada filà assistirà a missa a les diferents esglésies i ermites de la localitat. Seguidament, serà el moment de la batalla entre el bàndol moro i el cristià, i ja a la nit, es farà la retreta.

L’últim dia d’aquestes festes, començarà a les 7h amb una nova Diana, que donarà pas a la pujada a l’ermita de Sant Crist, on es farà una missa en acció de gràcies. Un dels actes més importants d’aquest dia és la Cordà, que segons ha comentat la regidora: “la Cordà a Bocairent és molt important a nivell autonòmic”.

A més de tots aquests actes oficials hi haurà festa i molt bon ambient a la localitat, i per això Mª Luz, ha volgut convidar a la població de les localitats veïnes a poder gaudir juntament amb ells d’aquesta festa: “M’agradaria convidar a la gent, a què gaudisquen d’aquestes festes, que són les festes del retrobament. A més a més, aquestes són les primeres festes de l’any juntament amb Sax”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *