foradia subscriutegrat

Pego arranca un mes de maig replet de cuina, comerç, cultura i tradició

El municipi prepara les jornades gastronòmiques de l'arròs bomba i bombó, la Fira del Comerç i el concurs de Pintura Ràpida

Pego ha organitzat, per a la primera setmana de maig, una programació que combina la gastronomia, cultura, comerç i tradició. La localitat de la Safor té prevists una sèrie d’actes que arrancaran el dia 4 de maig amb una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó. Aquest any són set els restaurants que participen en la creació d’un menú que té com a peça angular l’arròs cultivat al paratge natural de la Marjal. Tots els locals participants oferiran el menú fins que finalitzen les activitats el dia 8 de maig i el preu oscil·larà entre els 12 i 20 euros.

“Estem il·lusionats per fer coincidir aquestes jornades gastronòmiques amb la Fira de Comerç de Pego. Sabem que la gent té ganes d’eixir al carrer”, ha afirmat l’hostalera Mónica Miralles. Per la seua banda, el també hostaler José Dominguis ha apuntat que “tenim uns productes únics i excepcionals com són l’arròs bomba i el bombó i cal promocionar-los com cal”.

El moment més esperat de la programació està previst per al diumenge 8 de maig amb la Fira del Comerç, el III Concurs de Pintura Ràpida i una trobada nacional de patchwork. El dia començarà a les 9 del matí amb la recepció dels participants del concurs pictòric a l’Espai Veïnal del municipi.

Així mateix, el Passeig Cervantes comptarà amb vint-i-set aparadors dels comerços pegolins que formaran part de la Fira del Comerç d’aquest any. A més a més, a les 10:30 hores es produirà el lliurament del premi de concurs organitzat per l’Associació de Comerciants del municipi.

Per altra banda, fins a les 13:30 hores del diumenge es podrà gaudir al Mercat Municipal del treball artesanal d’experts del patchwork. Aquesta modalitat de costura consisteix a cosir peces de tela en un disseny més gran. Tanmateix, tots els treballs es podran visitar a la sala d’exposicions situada al carrer de l’Hospital. En el cas dels més menuts, està previst per a ells dos tallers infantils de dibuix des de les 11 h fins a les 12 h. Els cantants Enric i Abril duran a terme una actuació musical al recinte ferial, a partir de les 13 hores del diumenge.

La programació continua amb l’exposició de les obres dels participants en el III Concurs de Pintura Ràpida. Per a aquesta edició s’han previst tres premis: el primer amb 600 euros, el segon de 350 i un tercer amb 150 euros. “Apostem per donar-li cada vegada més importància a aquest certamen”, ha afirmat Ricardo Sendra, regidor de Comerç de Pego. A l’Espai Veïnal, a les 18 hores s’entregaran els premis del concurs de pintura i també a la mateixa hora se celebrarà la clausura de la Fira de Comerç.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *