foradia elgrat

Actes i activitats aconsegueixen que la il·lusió per la Festa no es perguera

Gales, Mig Any adaptat, entraetes, desfilades i moltes més activitats han fet que Alcoi continue amb les mateixes ganes de gaudir dels seus Moros i Cristians

Durant el temps que no s’han pogut fer les festes de Moros i Cristians, l’Associació de Sant Jordi, juntament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ha dut a terme diferents actes i activitats culturals per a evitar que la flama de la festa s’apagara, i que la gent continuara amb eixe sentiment de festa.

En l’any 2020 va ser més complicat dur a terme activitats perquè les restriccions posava molt difícil ajuntar a molta gent i reunir-se. Però, així i tot, en el que hauria d’haver sigut el Mig Any del 2020, es va celebrar una gala especial d’exaltació de la festa, en la qual els assistents van poder rememorar molts moments importants de les nostres festes gràcies a vídeos, trossos de sainets, coreografies, que van estar a càrrec de Virginia Bolufer; poesia, i música. Aquesta gala van ser dos hores de festa i records, que van fer que aquesta espera fora menys llarga.

Una vegada va arribar l’any 2021, any en el qual molta gent confiava que tornara la normalitat, els actes per a “substituir” la falta, un any més, dels Moros i Cristians van continuar. Quan va arribar el mes d’abril, una nova gala, presentada per Eugeni Alemany, tornava al Teatre Calderón, en la qual es va tornar a recordar tot el que s’hauria d’estar vivint en eixe moment.

Ja per al “Mig Any” del 2021, la situació de la pandèmia va millorar notablement, i és per aquest motiu que des de l’Associació de Sant Jordi, com per part de l’Ajuntament, i la regidoria de Festes, es va preparar una programació que va durar tot el mes d’octubre, i que va fer que el sentiment de festa tornara al carrer més que mai en tot aquest temps. La música va tornar a sonar a Sant Nicolau i Sant Llorenç gràcies a les entraetes, dels caps de setmana, i el 23 d’octubre, Alcoi va adaptar-se a la situació, però va celebrar novament el Mig Any, i tornar a menjar la tradicional Olleta a les filaes.

Per a tancar el mes, es va tornar a dur al carrer un acte que des de l’any 1924 no s’havia fet, la desfilada dels 40 cavallers de Jaume I. En la vesprada del 31 d’octubre, el centre d’Alcoi va tornar a ser l’escenari d’una desfilada medieval, en la qual van participar membres de l’Associació, els càrrecs festers, entre altres personalitats.

Al novembre aprofitant el centenari de l’Església de Sant Jordi, des de l’Associació es va preparar un senzill acte, per a celebrar aquesta data, i que també va servir per a portar un trosset més de festa a la nostra ciutat. A través d’una projecció a la façana de l’esglèsia, els assistents van poder aprendre més sobre la història de la nostra ciutat, i sobre la història d’aquest edifici emblemàtic, i simbòlic per a Alcoi i per a la festa.

En aquest temps, a més a més, s’han dut a terme altres activitats com campionats de cotos, el concurs de pintura infantil, així com exposicions al Museu Alcoià de la Festa, o concerts de la mà de les bandes de música en el qual han interpretat música festera. També la gent del món fester ha continuat vivint amb la mateixa intensitat els Moros i Cristians a través de les xarxes socials, amb vídeos, fotos i records.

Aquests són alguns exemples de tota la tasca que s’ha fet per a continuar conservant la mateixa il·lusió per la festa, i que, per sort, en aquest 2022 pareix que tornarà a fer vibrar a tota una ciutat.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *