foradia subscriutegrat

Cocentaina tornarà a gaudir dels actes en honor a La Mareta 2022

La programació de la Mare de Déu del Miracle es produirà entre el 18 i 21 d'abril

Aquest 19 de març, Cocentaina ha fet públic el cartell i la programació de la desitjada festivitat de la Mareta 2022, després de dos anys atípics a causa de la pandèmia de la Covid-19. Segons han informat des de l’Organització de la Pía Unión i de l’Ajuntament de Cocentaina, els actes en honor a la Mare de Déu del Miracle se celebraran entre el 18 i el 21 d’abril.

La presentació de la revista, programació i cartell d’aquest any es va produir el dissabte 19 de març. El cartell ha sigut elaborat per l’artista contestana Reyes Castelló, destacant la presència de la Mareta al centre del cartell amb un fons blau i el lema “la llum que ens il·lumina”.

La programació arranca el dia 9 d’abril amb el concert de la Unió Musical Contestana, en honor a la “Mare de Déu”, al Teuler a partir de les 18 hores. Aquest acte tindrà lloc abans dels dies assenyalats per a celebrar la Mareta.

El dilluns 18 d’abril, el volteig de les campanes anunciarà el començament de les festes patronals en honor a la patrona de Cocentaina. Després de la solemne vespra i eucaristia al Monestir, es produirà la cremà de les 27 fogueres, fent referència a les llàgrimes abocades per la Verge del Miracle. Per a finalitzar el primer dia, es produirà la serenata amb la col·laboració del Moviment Junior.

A les 7:30 hores del dimarts 19 d’abril, es descobrirà la imatge de la Mare de Déu. Una hora més tard, se celebra el ‘Rezo del àngelus’ per tots els difunts i seguidament el trasllat de la imatge de la icona de la Mare de Déu. Aquesta mateixa jornada, al vespre, tindrà lloc la solemne Processó i a la nit la Missa de la Joventut. El 20 d’abril està programat com el dia de la germanor sacerdotal, la missa per a malalts i, una vegada, celebrada l’eucaristia seran les eleccions de Cambreres, Majordoms i Súplica de les festes 2023.

Per a finalitzar l’esperada festa de la Mareta 2022, el dijous 21 d’abril arrancarà amb l’ofrena floral i l’elecció del comte i la comtessa per a les festes de l’any que vé. Els actes continuaran amb la benedicció i l’ofrena als resen nascuts. Com a conclusió dels actes en honor a la patrona, es realitzarà la veneració de la imatge de la Mare de Déu per a tots aquells fidels i devots de Cocentaina.

Una vegada ja finalitzat els actes de la Mareta i fins al 30 d’abril, cada dia se celebrarà una eucaristia en honor a la patrona de Cocentaina i que serà preparada per un grup de la comunitat parroquial. Ja com a colofó final, el 21 de maig, el Club Ciclista Contestano organitza de nou el trofeu ciclista. D’aquesta manera finalitzaran els actes en honor a la Mareta de Cocentaina.

Font: Carlos Jover./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *