foradia subscriutegrat

Marisol Fernández: “Cuidem molt les nostres festes, intentem que tot estiga perfecte”

La regidora de Festes d'Agullent, Marisol Fernández, compta els dies perquè la seua localitat torne a gaudir dels seus Moros i Cristians en honor a Sant Vicent Ferrer, que se celebraran entre els dies 22 i 27 d'abril, després de dos anys de pausa a causa de la pandèmia

Agullent celebrarà les seues festes en honor a Sant Vicent Ferrer entre els dies 22 i 27 d’abril. Encara que els primers actes es fan el dia 23, en la nit del 22 les comparses ja organitzen el primer sopar oficial dins de les festes.

Per a conéixer més sobre aquestes festes, hem parlat amb la seua regidora, Marisol Fernández, que ens ha contat alguns dels actes més importants, com per exemple l’entrada de Moros i Cristians, en la qual participen la gran majoria dels festers, però Fernández assenyala que hi ha altres actes més representatius del poble, ja que l’entrada sol ser un acte que es comparteix amb totes les localitats que celebren aquest tipus de festivitat. Un d’eixos actes especials d’Agullent són els Combregats, que com assegura, no es fa en molts municipis. L’acte es farà el dilluns de matí.

La regidora també ha comentat que un altre dels esdeveniments destacats i emotius de les seues festes és l’entrega de banderes, i ha recomanat també veure l’acte de les ambaixades.

Enguany les festes d’Agullent seran un poc diferents de les d’altres anys: “Donat les circumstàncies, seran unes festes sense càrrecs. No hi haurà capitans, ni abanderats, ni ambaixadors de capitans. Així que els actes de les ambaixades s’hauran de fer amb ambaixadors d’anys anteriors. Tampoc tindrem actes d’arcabusseria”, ha explicat la regidora, que ha continuat dient que: “El motiu ha sigut perquè els capitans estaven un poc amb la incertesa de no saber si s’anava endavant amb les festes o no, i fins a principis d’enguany no s’ha mogut un poc el tema de la festa. Aleshores no sabíem si començar a preparar coses o no, perquè no volíem tornar a la situació dels anys anteriors, de començar amb preparatius i haver de paralitzar-ho tot. Així que les capitanies que havien de fer-se en 2020, es faran en 2023. Pel que fa als Ambaixadors, s’han buscat d’anys anteriors perquè aquest acte s’ha de fer, és molt important per al poble, i per sort, sempre hi ha gent que vol fer-ho. En l’acte de l’entrega de banderes, la Junta de Festes ha buscat solucions i ha preparat un acte simbòlic. I pel que fa a l’arcabusseria, el tema estava complicat, la documentació havia de preparar-se amb molta antelació, i no va poder ser per a enguany”.

En les festes d’Agullent, hi ha un total de 8 filaes, quatre del bàndol moro, i quatre del cristià, i participen vora uns 600 festers i festeres majors d’edat, i uns 20 xiquets i xiquetes (aproximadament) per cada filà. A part també s’ha de comptar amb les bandes de música, o gent que participa en altres actes. Marisol Fernández destaca que: “Als últims anys s’ha anat augmentant el nombre de gent que participa”.

“Convidaria a la gent a què visitara els Moros i Cristians d’Agullent, perquè crec que cuidem molt les nostres festes. Intentem que tot estiga perfecte i en tots els actes, els festers cuiden molt el detall. A part, crec que hi ha molta varietat en la gent que participa, als dissenys… És una festa molt bonica de veure”, assegura Marisol Fernández.

La gent que vulga assistir a veure l’acte de l’entrada, podrà aconseguir les cadires per gaudir de l’espectacle durant la setmana anterior a festes, o el mateix dia poden aconseguir-se els tickets de les cadires. Tot açò s’anunciarà a través de les xarxes socials.

Font: Belén Rivas./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *