foradia elgrat

‘La veu d’un poble’ omplirà els carrers d’Alcoi de retrats

Aquesta iniciativa va ser ideada pel fotògraf alcoià Toni Miranda, que la va presentar als pressupostos Participatius, i va ser una de les més votades. Durant el mes de maig es veurà materialitzada als carrers de la ciutat

La veu d’un poble’ ha sigut el projecte que el fotògraf alcoià, Toni Miranda, va presentar a la passada edició dels Pressupostos Participatius, i va ser una de les més votades. Ara, a partir del mes de maig, i durant dos mesos, la seua proposta es veurà materialitzada. La idea consisteix en col·locar per tot Alcoi un total de 40 fotografies en gran format de diferents persones que contaran els seus testimonis amb la intenció de mostrat a tota la ciutadania la història del nostre poble. “El projecte constarà d’una exposició formada per 40 retrats en gran format, que s’ubicarà pels carrers de tota la ciutat. En eixos retrats anirà un codi QR al qual s’accedirà a un vídeo en el que es podrà veure a aquestes persones contant les seues vivències. Es marcarà un itinerari perquè la gent puga conéixer aquelles històries més íntimes, les que no estan recollides als llibres, és a dir, experiències més personals”, explica l’impulsor de ‘La veu d’un poble’.

Aquesta idea ja feia temps que la portava al cap, però Miranda era conscient que ell soles no podia fer-se càrrec del projecte: “La vam desenvolupar, i vam veure que els Pressupostos Participatius era una bona forma perquè estiguera subvencionat, sinó no s’haguera pogut dur a terme. Ho vam presentar i va tindre molt bona acollida. En la primera votació ja va quedar entre les 10 primeres propostes. Després els tècnics de l’Ajuntament la van avaluar, i posteriorment va dur-se a terme la següent votació”.

A més de convertir els carrers d’Alcoi en una sala d’exposicions, i traure l’art al carrer, aquesta iniciativa també té com a objectiu mantenir el patrimoni oral de la gent. Els seus participants són persones entre els 50 i els 80 anys que parlaran de diferents aspectes com la cultura, l’educació, l’esport, o la festa, entre molts altres, i podem trobar personalitats com Inma Cortés, Paco Molina, Paco Grau, Esther Vizcarra, Juana Plaza, Trini Miró, Ricardo Canalejas, Neus Agulló, o Gregori Casasempere, entre molts altres. Però, les 40 persones que hi participen en l’exposició, no seran les úniques que podran formar part de ‘La veu d’un poble’, ja que a la seua pàgina web, (laveudunpoblealcoi.com) que es posarà en marxa quan comence el projecte (al mes de maig), podran participar tots aquells que ho desitgen. Sols s’haurà d’enviar un vídeo, en format vertical i amb un màxim d’un minut de durada al WhatsApp 691 794 063. “Al final no sols és la veu d’aquestes quaranta persones, ho és de tot Alcoi”, argumenta el fotògraf.

‘La veu d’un poble’ a més de tindre l’exposició, i la web en la qual es veuran les entrevistes completes dels 40 retrats, així com els vídeos de la gent que vulga participar; tamb

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *