foradia subscriutegrat

Alcoi es converteix en ciutat LGTBI

Des de la regidoria d'Igualtat juntament amb els col·lectius Ponts d'Igualtat i LGTBI MARIola, s'ha preparat una programació que durarà des del dia 16 de maig fins al 29 de juny, i que té com a principal objectiu donar visibilitat a la diversitat

Alcoi es prepara per a celebrar la diversitat i la igualtat de les persones, i per això, des de la regidoria d’Igualtat, juntament amb els col·lectius Ponts d’Igualtat i LGTBI MARIola, s’ha organitzat una programació per celebrar l’orgull.

La regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia, ha comentat que: “No volem reivindicar sols un dia, sino omplir el carrer de color i que Alcoi siga una ciutat LGTBI. Volem poder gaudir molts dies, amb molts actes diferents”.

El primer dels actes va a celebrar-se al matí del 16 de maig a les 12h, amb l’acte en contra de la LGTBIfòbia, que du com a nom ‘Traguem els colors’, organitzat per Ponts d’Igualtat, i en el qual participaran els centres educatius de la ciutat. Des de la plaça de Ramón y Cajal, fins a la plaça d’Espanya es portarà una gran bandera LGTBI de 9 metres de llargària, i una vegada s’arribe a la plaça d’Espanya, l’alumnat del CIP FP Batoi serà l’encarregat de llegir un manifest.

El 20 de maig, a les 19h, serà la següent activitat amb un documental que es projectarà a l’IVAM CADA, i en el qual participarà Mª Luisa García, coordinadora de Creació Positiva.

L’acte més festiu de tots tindrà lloc el dia 21 de maig, amb un recorregut des de la plaça d’Espanya fins al passeig de Cervantes. Una vegada s’arribe al parc es llegirà un manifest i es comptarà amb actuacions de Dj’s, i Drags.

Continuarà la programació amb la primera Mostra de Cinema LGTBI a l’IVAM, els dies 3 i 4 de juny. Es duran a terme dos projeccions cadascú dels dies, i a més es comptarà amb la presència de dos dels autors d’aquests treballs per a poder fer un col·loqui amb ells.

El 15 de juny, al vestíbul de l’Ajuntament d’Alcoi, es podrà visitar l’exposició ‘Drag is Art’ de l’artista Markie Brown; i el dia 18 de juny serà el torn d’un sopar solidari.

Finalment, el dia 28 arribarà un dels dies assenyalats d’aquesta programació, el Dia de l’Orgull LGTBI, en el qual es farà una concentració a la plaça d’Espanya, on es tornarà a llegir un nou manifest.

A més a més, des del Campus de la Universitat d’Alacant a Alcoi, també s’ha volgut participar, amb un altre cicle de cinema, que es durà a terme els dies 22 i 29 de juny a la Sala de la Fundación Mutua Levante.

De Gracia, ha desitjat que molta gent puga gaudir d’aquesta programació i ha afirmat que Alcoi és una ciutat referent de la comarca, de la província i de la Comunitat en la reivindicació de la igualtat LGTBI: “celebrem els colors i la diversitat”, i per la seua part, Aitor Pla, president de Ponts d’Igualtat ha llançat un missatge a la població: “Volem donar visibilitat, i que siguem el màxim de nombre de gent en la programació. És la millor forma de silenciar a la gent que ens ha assenyalat i ens ha insultat. Convidem també a la gent d’altres localitats a què vinguen i participen”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *