foradia mediambient

Carles Mulet, senador de Compromís, demana la retirada del quadre del Marqués de la Ensenada

Segons comenta el senador: "està fora de lloc i és injustificat que una cambra com el Senat, tinga en un lloc molt visible, un quadre d'aquesta persona, autor material i ideològic de 'la Gran batuda', l'intent d'extermini del poble gitano que va tindre lloc al nostre país"

El senador a Madrid per Compromís, Carles Mulet, ha demanat a través d’una carta a la presidència del Senat, que es retire el quadre del Marqués de la Ensenada, Zenón de Somodevilla y Bengoechea, que es pot veure a la planta baixa d’aquest edifici institucional.

Segons ha escrit en aquesta carta Mulet: “està fora de lloc i és injustificat que una cambra com el Senat, que representa la sobirania dels pobles de l’Estat espanyol, tinga en un lloc molt visible, un quadre d’aquesta persona, autor material i ideològic de ‘la Gran batuda’ l’intent d’extermini del poble gitano que va tenir lloc al nostre país”.

El senador ha volgut recordar, que res pot justificar ni blanquejar aquesta acció, i argumenta que: “Una persona així no pot tindre als nostres pobles i ciutats carrers dedicats a la seua memòria, perquè és un afront i una humiliació a les seues víctimes”. Per a posar un exemple, Carles Mulet ha argumentat que ajuntament com Lleida o Cadis han eliminat els carrers que estaven dedicats a aquesta persona.

Durant aquest genocidi, van ser capturats entre 9.000 i 12.000 persones de totes les edats i sexe. A més, els van embargar i va subhastar els seus béns per a pagar les despeses del seu trasllat a presó. Molts homes, ancians, i xiquets van ser portats a presidis, minis i obres públiques; mentre que les dones i els xiquets menors d’edat van anar a depòsits o fàbriques on treballarien. El seu delicte sols va ser, ser gitanos.

“La Gran batuda va ser, doncs, un intent d’extermini del poble gitano, i va ser l’autor material i promotor d’aquesta macabra iniciativa, Zenón de Somodevilla y Bengoechea, i Marqués de la Ensenada, no pot estar ni un minut més lluint i senyorejant en les parets del Senat”, afirma Carles Mulet.

Font: Redacció./


museus alcoi

 

agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *