foradia subscriutegrat

Gandia acull de nou la Plaça del Llibre amb més de 40 activitats

L’encontre literari aplega al municipi per segon any consecutiu amb la participació de més de 15 editorials i 3 llibreries locals

El festival literari en valencià de la Plaça del Llibre serà acollit, per segon any consecutiu, al municipi de Gandia. Consolidat a les grans ciutats com Castelló, València i Alacant, l’edició de 2022 aplega als municipis d’Elx i Sueca i repeteix a Gandia. Aquest esdeveniment se celebrarà els dies del 19 al 22 de maig a la plaça Rei Jaume I. 

El dimarts 17 de maig, la Biblioteca Central de Gandia ha acollit la presentació de l’encontre literari d’aquest any amb la presència de la directora de la fundació FULL, Teresa Val; el director de la Plaça del Llibre, Rafael Domínguez; l’assessora lingüística del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica (UPV), Josepa Costa; la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil; la cap de servei de foment a la lectura de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, Carmina Prats.

Els visitants, que acudeixen a la Plaça durant els quatre dies que dura la festivitat, podran gaudir de més de 1.500 títols en valencià i descobrir novetats literàries de les editorials més importants. A més a més, s’han organitzat més de 40 activitats, entre elles: presentacions de llibres, taules rodones dedicades a Joan Fuster en el centenari del seu naixement, tertúlies literàries i espectacles infantils.

Cal destacar que per primera vegada, s’emetrà en directe a la Plaça del Llibre, el podcast de Gent Ràndom, dirigit per Quim Ruiz, Lourdes Frasquet i Empar Puerto. En aquest espai literari radiofònic es farà un repàs de l’actualitat de la literatura en valencià amb un toc d’humor. Tanmateix, es portarà a terme un taller de grafiti a càrrec de l’artista Galleta María.

Teresa Val ha explicat que l’aplegada d’aquest festival a Gandia és una forma de “descentralització”. “La Plaça del Llibre va sorgir amb una convicció molt forta de normalitzar el llibre en valencià, a poc a poc, la vertebració literària es va convertir en la vertebració territorial”, comenta la directora de FULL.

Per la seua part, Carmina Prats ha destacat que Gandia és “el bressol de moltes de les figures de la literatura valenciana”. “S’ha de dur a terme d’una manera transversal, on xiquetes, xiquets, mares, pares, llibreters, autors, editors i mestres, siguen els protagonistes de cada Plaça”, comenta Prats.

La Plaça del Llibre de Gandia busca oferir una gran varietat d’activitats per a tots els públics, des dels més menuts fins als més grans, tenint com a eix temàtic la tradició literària i les arrels identitàries valencianes. Totes les activitats són gratuïtes i s’ofereix la interpretació en llengua de signes per a moltes de les activitats del programa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *