foradia barnasants

Orba prepara la primera Mostra d’Arts Escèniques Multidisciplinars

La iniciativa cultural 'Fora d'Òrbita' està prevista per als dies 18 i 19 de juny amb actuacions de màgia, teatre, música, dansa i circ

El pròxim 18 i 19 de juny, el municipi d’Orba gaudirà de “Fora d’Òrbita”, la primera Mostra Insòlita d’arts escèniques multidisciplinars. L’Ajuntament de la localitat de la Marina Alta ha organitzat aquesta iniciativa cultural en la qual, el teatre, la màgia, dansa, música i el circ ompliran els carrers. Les actuacions i activitats seran gratuïtes per a tots aquells que vulguen acudir a Orba a gaudir dels espectacles en què participen algunes formacions locals, comarcals i autonòmiques.

La regidoria de Cultura i Patrimoni del consistori municipal ha estat treballant en aquest projecte al llarg d’un any. Aquesta serà la primera vegada que se celebre un certamen com aquest a la Marina Alta. En aquest sentit, la regidora Guillem Marhuenda ha explicat que “a la Marina Alta existeixen mostres de teatre amateur com la de Dénia o festivals de música, però no hi ha a tota la comarca una mostra que albergue totes les disciplines escèniques”.

Des del mateix Ajuntament recorden que, aquest esdeveniment és una oportunitat per aquells valencians i valencianes que no tenen una gran repercussió, però que gaudeixen d’un gran talent artístic. “Volem que Fora d’Òrbita siga, en un futur pròxim, un referent per a tots ells i a la resta del territori valencià”, indica Guillem Marhuenda.

Per altra banda, la que també comparteix el càrrec en la regidoria de Cultura i Patrimoni d’Orba, Rosana Oliver, ha comentat que “la cultura i l’art també són festa i part fonamental de la nostra idiosincràsia, perquè ens generen una explosió d’emocions, i després dels dos anys tan durs que hem viscut teníem clar que la gent necessitava recuperar el carrer i que millor forma de fer-ho que amb artistes de casa”. Oliver ha volgut agrair la col·laboració de la Diputació d’Alacant en aquest esdeveniment cultural.

El director de la Mostra d’Arts Escèniques i de Farfullit Teatre, César Monzonís, ha tingut unes paraules d’agraïment a totes les companyies que s’han adaptat als canvis. A més, també ha animat a tots els veïns i veïnes de la localitat a què acudisquen a la iniciativa cultural i gaudisquen de la gastronomia local. 

Tanmateix, Núria Gómez, de la companyia Arrela Marinades, ha contat que “des del moment que ens van contar la idea ens vàrem il·lusionar perquè hi ha molt bones i bons artistes que s’han format en els darrers anys i que necessiten formats i espais per poder actuar. Generar eixos espais de qualitat, però de proximitat és fonamental per garantir-ne el futur professional”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *