foradia subscriutegrat

Pego presenta una programació d’estiu amb música, història i natura

L'objectiu del consistori pegolí és conjugar turisme i cultura, dos dels grans atractius d'aquesta programació seran les rutes guiades i concerts a l'aire lliure

L’Ajuntament de Pego ha organitzat una àmplia i variada programació per als mesos d’estiu, que tindrà com a protagonista a la cultura, la natura i la història de la localitat. Pel que fa a la part de la naturalesa, s’han organitzat activitats per a poder gaudir de la fauna i flora de la zona, com les jornades d’observació d’ocells al parc natural Marjal, o la ruta etnobotànica que realitzarà l’empresa Endèmica. Amb les rutes senderístiques es podrà visitar el castell d’Ambra, guiats per l’equip Tururac.

En l’apartat històric d’aquesta programació es podrà conéixer la crònica més negra de la localitat, amb la ruta del bandolerisme, de la mà de Manel Arcos, i durant aquesta visita es recorreran els carrers del municipi per a recordar relats que van succeir antany. A més, altra de les propostes històriques és la ruta per la vila emmurallada, en la qual es viatjarà al Pego Medieval.

Per a poder participar en qualsevol de les rutes guiades, és necessari inscriure’s prèviament a través de la pàgina www.pegoilesvalls.es o en l’oficina de Turisme.

Una altra de les protagonistes d’aquest estiu és la música. Els caps de setmana des de l’1 de juliol i fins al 2 de setembre, la banda sonora de l’estiu es podrà escoltar en quatre punts diferents del municipi. Les propostes musicals es repartiran entre la plaça de l’Ajuntament, la plaça Jaume I, la plaça de l’Ecce Homo i al Passeig Cervantes, al costat de la font de les nimfes.

Quant al repertori, “serà variat, des de jazz, passant per la lírica, la música clàssica o el flamenc”, ha explicat la regidora de Cultura, Laura Castellà.

Tant els concerts com les rutes guiades seran gratuïtes, en el cas de l’apartat musical, no serà necessària la inscripció prèvia. “És una bona possibilitat per a eixir, passar una bona estona en un concert amb artistes impressionants i després degustar la gastronomia pegolina”, ha indicat Castellà. De fet, tant l’edil com el seu company Sendra remarquen que totes dues iniciatives van de la mà en el seu objectiu de revitalitzar el poble a l’estiu, “tirar una mà a l’hostaleria i el comerç local, que en aquests mesos observa com molta gent se’n va a la platja. L’any passat va donar bons resultats i volem que la cultura i la naturalesa siguen les propostes que òmpliguen de gent el nostre municipi en aquestes dates”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *