foradia subscriutegrat

El Club d’Escacs Tabiya Alcoi campió

El Club d'Escacs Tabiya Alcoi queda campió de la 1a categoria autonòmica i ascendeix a a divisió d'honor, màxima categoria autonòmica

Durant els mesos de febrer a maig d’aquest any 2022 s’han celebrat els Campionats Autonòmics i Provincials per Equips d’Escacs, on van participar el Club d’Escacs Tabiya Alcoi i el Club d’Escacs Cocentaina.

El Club d’Escacs Tabiya Alcoi, va participar amb 2 equips. L’equip ‘A’ va jugar en la 1ª Categoria Autonòmica i l’equip ‘B’ va participar en la 1ª Categoria Provincial. Mentre que el Club d’Escacs Cocentaina va jugar amb el seu equip en 2ª Categoria Provincial Promoció.

L’equip Tabiya Alcoi ‘A’ en 1ª Categoria Autonòmica: va haver 11 equips, on el primer classificat ascendiria a la màxima Categoria Autonòmica, la Divisió d’Honor. Es va jugar per Sistema Liga a 8 taulers, puntuant per encontre.

L’equip del Tabiya Alcoi ‘A’ es va presentar amb jugadors forts, inclosos 3 Mestres Internacionals i una Mestra Femenina FIDE, incorporats de Madrid, Catalunya, i Rússia, que van estar entre els jugadors dels clubs d’Alcoi i Cocentaina. Van aconseguir vèncer en 10 encontres, cedint sols un empat, i van jugar de forma contundent i amb una àmplia diferència en el marcador, amb 7 punts d’avantatge sobre els segons classificats. Ells van quedar campions i van ascendir a la màxima categoria autonòmica, la Divisió d’Honor, en la qual es jugarà per primera vegada l’any que ve als Campionats per Equips Autonòmics.

L’equip Tabiya Alcoi A – Campió 1a Categoria Autonòmica 2022./

Els jugadors que han format part de l’equip ‘A’ són: el Mestre Internacional Juan Reyes, el Mestre Internacional, Jonathan Cruz, el Mestre Internacional, Filemón Cruz; Joaquín Corbí, Junior Machado, la Mestra Femenina FIDE, Veronika Lezhepekova; Ginés Raúl Durá, Diego López, Javier Cantó, Jordi Linares, Jesús Castrejón, Emilio Rico, i Eduardo Senabre. Tots ells jugaren a un gran nivell.

Per a aquesta màxima categoria, la Divisió d’Honor, l’equip del Tabiya Alcoi ‘A’, té previst reforçar-se amb l’objectiu d’aconseguir estar entre els millors equips de la Comunitat Valenciana.

Amb aquest projecte, i aquests mèrits, que s’estan obtenint a un alt nivell competitiu per equips, el Club d’Escacs Tabiya Alcoi està donant-li molt de prestigi a l’esport alcoià, als escacs alcoians, i a la ciutat d’Alcoi.

Pel que fa a l’equip Tabiya Alcoi ‘B’, en 1ª Categoria Provincial: va haver-hi 10 equips, jugant-se per sistema de Lliga a 8 taulers, puntant per encontre.

L’equip del Tabiya Alcoi ‘B’, va estar format per adults, jóvens i xiquets, i van aconseguir el 7º lloc, i mantenir-se en la categoria.

L’equip Tabiya Alcoi A./

Els jugadors que han format part d’aquest equip són: Jordi Linares, Jesús Castrejón, Emilio Rico, Peregrín Galdón, Antonio Cabrera, Eduardo Senabre, Manuel López, Íñigo Donoso, Antón López, Vicente Rozas, Sergio Cortés, Mario Sanjuán, Gabriel Martínez (pare, i Gabriel Martínez (fill). Tots ells van adquirir experiència per a futures competicions.

L’equip Cocentaina en 2ª Categoria Provincial Promoció va jugar amb 6 equips, jugant-se per Sistema Lliga, a doble volta a 4 taulers, puntuant per taulers.

Aquest equip va estar format per xiquets i la majoria d’ells jugaven per primera vegada en una competició federada, obtenint un meritori 3r lloc.

Els jugadors van ser: Iván Alonso, Cristian Moreno, David López, Roger Jover, Pablo López, Jordi Vañó, Kilian Cortés i Izan Aránega. Tots ells ses van enfrontar amb jugadors de major edat i nivell, amb la finalitat d’adquirir experiència per a pròximes competicions.

Font: Joaquín Corbí./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *