foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Oròsia Silvestre es prepara per a un nou curs

Des d’aquesta Escola per a Adults s'està organitzant el període de matrícules, que es podran fer de forma telemàtica i presencial

L’Oròsia Silvestre està finalitzant el curs, i com explica José Payá, director d’aquesta Escola per a Adults: “no s’ha acabat el curs, però ja hem d’estar preparant tot per al següent”. I per això, durant el mes de juny començarà el període de matriculació.

Pel que fa a la matrícula ordinària, per a donar facilitats a tothom, es donarà la possibilitat de fer-ho de forma telemàtica i presencial. Des del 17 al 30 de juny, a través d’aquest enllaç, es podran omplir els formularis, de tal forma que no serà necessari desplaçar-se fins al centre educatiu. Així i tot, per a les persones que no puguen fer-ho d’aquesta manera, o preferisquen fer-ho de forma presencial, els dies 21, 22, 23, 28, 29 i 30 de juny, podran anar a l’Oròsia, des de les 9:30 a les 12:30, i des de les 17 a les 20h, i fer aquesta matrícula de forma presencial.

En el cas que queden places lliures en qualsevol dels cursos, o de la formació bàsica per a persones adultes, hi haurà noves dates per a poder apuntar-se. Des del 4 al 12 de juliol, i des del 5 al 15 de setembre, també de forma telemàtica, i de forma presencial, en la convocatòria extraordinària, sols estaran en horari de matí.

“En la convocatòria ordinària entren totes les persones que s’apunten, però en el cas que hi haja més demanda que places, es farà un sorteig, i seguidament una llista d’espera. En el cas de l’extraordinària, les admissions seran per ordre d’arribada fins a completar les places”, explica Payá.

En l’Oròsia tenen una gran oferta d’estudis, i que es divideixen en dos grups, la Formació Bàsica de Persones Adultes, en la qual hi ha cursos d’Alfabetització, Neolectors, d’Educació de Base, i Graduat en Educació Secundària. A més, també hi ha altres cursos, com Preparació per a les Proves d’Accés a la Universitat per a Majors de 25 anys, Valencià (A2, B1, B2, C1, C2), Anglés (A1, A2), Francés (A1, A2), Informàtica Bàsica (A1, A2), i Castellà per a Estrangers (A1, A2). Malauradament per al pròxim no es podran oferir els cursos d’escriptura ni filosofia, ja que s’han reduït les hores lectives del professorat.

Per al pròxim curs, José Payá espera que torne la normalitat respecte als protocols Covid, encara que estan a l’espera que la Conselleria d’Educació done indicacions de com serà el pròxim curs. “Tot apunta que tornarà la ràtio normal, que és d’uns 30/35 alumnes per aula, ja que supose que es llevarà la distància de separació. És a dir, que per al pròxim curs esperem que es puga matricular més gent que els anys anteriors”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *