foradia subscriutegrat

Pablo de Gracia continuarà amb la presidència de la Cambra de Comerç 4 anys més

La institució ha fet noves eleccions i el que ja era president ha eixit reelegit al ser l'única candidatura que es va presentar

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, ha celebrat eleccions per a triar a nou president, però, al no presentar-se cap candidatura, a excepció de la de Pablo de Gracia, persona que ja ostentava aquest càrrec, de Gracia continuarà amb la presidència durant quatre anys més.

Pel que fa al Comité Executiu, per primera vegada en la història d’aquesta entitat, està format per quatre homes i quatre dones. Aquest Comité està format per Consuelo Vaquer i Natxo Gómez com a vicepresidents, Lucia Pascual com a tresorera, i Nuria Moltó, Alejandro Cerro i Javier Expósito com a vocals.

L’acte per a conformar el comité executiu, així com les eleccions, va celebrar-se al saló d’actes de la Cambra, i va comptar amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, el plenari de l’anterior legislatura, agents socials, econòmics i polítics de la ciutat, així com els familiars dels nous càrrecs.

Pablo de Gracia, en les seues primeres paraules com a president reelegit, ha volgut donar les gràcies a l’empresariat d’Alcoi, i ha avançat pròximes línies de treball per als pròxims quatre anys. Per exemple, va comentar, que vol obrir la institució a la societat en general, fent acords amb altres entitats i administracions dins d’un marc de desenvolupament econòmic.

La Digitalització va ser altre dels punts importants per al president de la Cambra, que va comentar que: “Ajudarem a les empreses a la transformació digital, amb sentit comú i mai oblidant que les empreses les fan les persones”.

La tercera línia que va destacar va ser la responsabilitat Social i el Medi Ambient, i va explicar que s’ha de sensibilitzar a les empreses per a implantar accions que protegisquen l’entorn, tant de forma social, com mediambiental. Per a de Gracia és fonamental “fomentar l’economia circular, i intentarem reduir l’impacte negatiu de les nostres activitats per a deixar un món millor”.

Un altre dels punts prioritaris de la Cambra segons ha comentat el president són les exportacions: “Hem pogut veure durant la crisi provocada per la pandèmia que l’exportació no ha perdut força. Intensificarem el nostre treball ajudant als negocis que no ho han fet mai, i potenciant a les empreses que ja exporten”.

La Cambra, a més, també actuarà com a lobby de pressió per a reivindicar totes les infraestructures i altres aspectes necessaris perquè la indústria local i comarcal tinga més força.

Finalment, de Gracia ha parlat del comerç, restauració i turisme: “s’ha de explotar amb sostenibilitat el nostre entorn natural, i convertir a Alcoi en el referent comercial, gastronòmic i turístic de l’interior, atraent visitants i oferint experiències úniques”.

Per la seua part, el conseller Rafael Climent, ha destacat que: “som conscients que hem d’apostar per unes polítiques públiques eficaces, que donen suport a la indústria exportadora per a créixer de manera més sòlida, a través d’ajudes a la internacionalització”, per aquest motiu, ha recordat que: “Enguany hem augmentat el programa de subvencions per al suport a la promoció exterior de les empreses fins als 14,4 milions, i hem posat en marxa una línia de 2,56 milions per donar suport a les despeses relacionades amb serveis de consultoria especialitzada en la internacionalització”.

El conseller va terminar la seua intervenció manifestant la importància de “desenvolupar polítiques basades en la cooperació institucional entre la Cambra d’Alcoi i la Conselleria, amb el fi d’impulsar qüestions estratègiques com a internacionalització, la formació, la digitalització o la transició energètica”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *