foradia subscriutegrat

Alcoi acollirà la jornada amb experts de l’Agenda Urbana

Tindrà lloc el dia 28 de juliol a l'IVAM CADA Alcoi, i assistiran el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas; i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró

L’IVAM CADA Alcoi acollirà el dijous 28 de juliol la jornada ‘l’Agenda Urbana com a instrument estratègic per a afrontar el repte d’un desenvolupament sostenible a les ciutats’, en la qual assistiran representants institucionals i experts en el tema, com per exemple, David Lucas, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, que centrarà la seua intervenció a desgranar el paper dels governs locals com a peces clau de l’èxit de l’Agenda Urbana; o la subdirectora adjunta de Polítiques Urbanes, Sonia Hernández, que exposarà els nous desafiaments en la gestió de les ciutats.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi serà l’encarregat d’inaugurar l’acte. Segons indica el primer edil que “Alcoi haja sigut una de les poques de la Comunitat Valenciana i d’Espanya triada pel Ministeri per a exercir com a ciutat pilot de l’Agenda Urbana, és una mostra de la confiança del Govern central i exemple d’una política decidida a avançar cap a un model de ciutat més amable, acollidor, saludable i conscienciat, en sintonia amb les estratègies amb les quals portem anys treballant”.

Altres dels assistents en aquesta jornada serà el coordinador de l’Agenda Urbana de l’Ajuntament d’Alcoi i arquitecte municipal, Daniel Mullor, que realitzarà una taula redona en la qual intervindran Paloma Ibarra, d’Estudi Mocabi, i Laura Noguera, de l’empresa TechFriendly. Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, també estarà present, i donarà pas a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que s’encarregarà de clausurar l’acte.

L’entrada serà lliure i estarà subjecta a l’aforament de la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi, i a més a més, es podrà veure en directe a través del canal municipal de Youtube.

El dia 18 de juny de 2021, l’Ajuntament d’Alcoi va signar amb la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el protocol general d’actuació per la qual Alcoi es va convertir en pilot de l’Agenda Urbana Espanyola, el full de ruta que marca l’estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030.

Als últims mesos, des del consistori alcoià s’ha treballat de manera transversal i coordinada per a començar a elaborar el seu propi Pla d’Acció, que servirà de guia per a implementar l’Agenda Urbana 2030. A més, aquesta jornada és una de les accions de sensibilització previstes per a difondre entre la ciutadania els objectius estratègics, les claus i els processos d’aquesta planificació.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *