foradia subscriutegrat

El PP demana donar un major suport a les empreses alcoianes

A més de proposar reforçar el programa perquè les empreses tornen a invertir a la ciutat, també alerten de què hi ha molt poca activitat al servei 'Aftercare' que es va aprovar a 2020 per a garantir la continuïtat dels negocis d'Alcoi

Des del Partit Popular d’Alcoi demanen que “es done un nou impuls al programa ‘Aftercare'” que té com a intenció donar suport i fer un seguiment a les empreses de la ciutat perquè continuen invertint ací. L’objectiu d’aquest programa, a més a més, és garantir la seua continuïtat i evitar la seua deslocalització.

‘Aftercare’ va ser una proposta d’aquest grup municipal que es va fer a març de 2020, i que va començar a aplicar-se a 2021, i durant eixe any sols es van fer tres visites a empreses.

La portaveu popular, Lirios García, ha exigit al PSOE “un canvi d’actitud” perquè el programa “servisca realment com una ferramenta de consolidació i creixement de les inversions en la ciutat”. A més, ha destacat l’efectivitat d’aquests programes, centrats a identificar necessitats de les xicotetes i mitjanes empreses a mitjà termini, oferint-los un suport individualitzat amb la finalitat d’aconseguir que siguen confiant en Alcoi per a mantenir la seua activitat i invertir en la ciutat.

La proposta popular per a crear aquest servei comptava amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, però segons els representants d’aquest grup municipal “ha sigut molt decebedor”.

García ha comentat que: “Vint-i-huit mesos després d’aprovar la posada en marxa del servei ‘Aftercare’, el Govern del PSOE sols ha sigut capaç de visitar tres de les 3.912 empreses que hi ha a Alcoi”, i afirma que troba a faltar “un calendari de seguiment a empreses ja establertes en la ciutat per a complir amb l’objectiu bàsic del programa: atendre a les seues necessitats i demandes, així com resoldre els problemes que limiten el creixement dels negocis”.

Per a la portaveu aquestes dates “posen de manifest la falta de sintonia entre el govern local i les empreses. Pareix que el PSOE no entén que és bàsic detectar les necessitats de les empreses per a oferir-los suport en els seus processos de creació d’ocupació i creixement”, i ha afegit que: “L’Ajuntament ha de demostrar que vol que les empreses continuen en la ciutat i tornen a invertir en ella”.

A més, eixa “falta de sintonia” que assenyala el PP, també apareix reflectida a una enquesta elaborada per la Cambra de Comerç d’Alcoi, segons afirmen els populars que segons indica: “quasi la meitat dels empresaris i els treballadors de la indústria considera que la falta de suport polític és el principal problema al qual s’enfronta el sector en la ciutat”.

La regidora ha animat al govern socialista a “reconsiderar la importància del programa ‘Aftercare'”, i ha insistit en el fet que: “Fer tres visites en un any és, simplement, cobrir l’expedient i no ho podem permetre. Alcoi necessita un govern que, amb fets, cuide a les empreses que cada contribueixen a crear riquesa en la ciutat. És el mínim que hem de fer des de l’Ajuntament”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *