foradia mediambient

Podem Alcoi presenta mesures fiscals per a les famílies més vulnerables

Aquest paquet de mesures s'han presentat a la regidoria d'Hisenda davant la modificació de les ordenances fiscals i els preus públics per al 2023

Podem Alcoi ha estat treballant en una sèrie de mesures fiscals que ha presentat a la regidoria d’Hisenda per a protegir a les famílies més vulnerables. Segons ha comentat el regidor de la formació morada, Aarón Ferrándiz Santamaría, aquestes propostes tenen la intenció de “buscar una major progressivitat fiscal, tractant que els qui més tenen aporten més i facen un esforç per afavorir a les famílies alcoianes en un moment tan complex i delicat com l’actual”.

Una de les propostes d’aquest document és l’increment de la taxa que paguen les entitats bancàries per l’ocupació de la via pública. En 2019, la formació ja va aconseguir un increment en aquesta taxa, i com afirma el regidor: “Els hostalers de la nostra ciutat pagaven quasi el mateix per traure les taules al carrer que un banc per instal·lar un caixer. Cosa que era profundament injusta i que vam aconseguir modificar. Ara, amb la situació econòmica i social existent, cal que tornem a ajustar i actualitzar aquesta taxa i demanarem un increment del 50%”.

Des de Podem a més, dins d’aquesta mateixa línia, sol·licitaran que s’incremente la fiscalitat també als habitatges buits de la ciutat per als grans tenedors (aquells amb 10 habitatges o més) o les entitats financeres.

Per altra banda, per a poder reduir la càrrega impositiva sobres les famílies més vulnerables de la ciutat, Podem demana al govern municipal que augmente el límit d’ingressos per poder optar a les bonificacions i exempcions de les taxes municipals.

“Actualment, aquest límit és de 12.000 euros, una xifra que ens sembla insuficient i que creiem que hem d’adaptar a la situació actual. Per això, hem sol·licitat que aquesta es fixe en els 15.000 euros per adaptar-la a la muntada de salari mínim prevista i poder incrementar el nombre de famílies que opten a bonificacions”, ha assenyalat Ferrándiz, que ha afegit que: “Quan parlem d’impostos i de fiscalitat, el debat no ha de ser si baixar o muntar els impostos, sinó a qui els baixem per poder reduir la càrrega impositiva: a qui menys té i a qui els muntem. I més, en un context on les famílies no paren de perdre poder adquisitiu, enfront de les entitats bancàries o les elèctriques que no paren d’incrementar exponencialment els seus beneficis a costa de pujar els preus a la ciutadania, entre d’altres. Des de Podem sempre hem defensat que aquells que més tenen són qui en aquests moments difícils han de fer més esforços. Les famílies i les xicotetes i mitjanes empreses ja fan més esforços dels que poden assolir. Perquè aquesta crisi no la paguen els de sempre, són necessàries mesures de justícia social i progressivitat fiscal com aquestes, no mesures populistes com les que li agraden a la dreta, de reducció generalitzada d’impostos. Uns impostos que fan possible la prestació de serveis indispensables per a la ciutadania“.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *