foradia subscriutegrat

Compromís sol·licita que la via Alcoi-Xàtiva estiga dins de l’estratègia dels trens d’hidrogen

Aquesta serà una de les propostes que farà el partit al pròxim ple, i busca l'acord de la resta de grups municipals per a demanar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i a l'estat espanyol que aquesta línia estiga dins d'aquest projecte del Ministeri

Des de Compromís demanaran en el pròxim plenari que es faça un acord entre tots els partits per a demanar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i a l’estat espanyol que la via Alcoi-Xàtiva estiga dins del programa de mobilitat amb hidrogen que està preparant el Ministeri. Com expliquen des de la formació: “En particular ens referim a l’anunci que des del govern central s’ha fixat per algunes zones en els trens de rodalies a Hidrogen, que tant la companyia francesa Alstom, com les basques Talgo o CAF estan desenvolupant i que en aquests moments estan en proves”.

En l’any 2020 el govern d’Espanya va aprovar un full de ruta per a impulsar al país aquest combustible verd, amb 8900 milions d’euros per als pròxims anys, i dins d’aquest projecte estan els transports públics propulsats amb hidrogen, i segons comenten des de Compromís: “Ja fa anys que algunes companyies estan treballant en unitats propulsades per pila d’hidrogen, fins i tot actualment estan fent proves en circuits tancats. Des del ministeri estan considerant aquesta tecnologia com a possible solució per a les rodalies d’Extremadura. Pensem que la inclusió de la línia d’Alcoi a Xàtiva en aquestes proves pilot pot ser un bon revulsiu pel nostre tren, un rodalies de gasoil amb una mitjana de passatgers baixa”.

Màrius Ivorra, regidor i portaveu de la formació valencianista, ha afegit que “es tracta de la forma més ràpida i eficient d’actualitzar les línies de mitjana distància que actualment utilitzen trens a gasoil i que, com passa a la nostra línia, no tenen un volum elevat com per a amortitzar una inversió en una electrificació convencional amb catenària, molt més costosa”. El regidor continua la seua declaració argumentant que “els actuals motors propulsats per hidrogen serveixen per a arrossegar trens de passatgers de, com a molt, tres cotxes (uns 210 passatgers), i en cap cas, mercaderies, cosa que fa d’aquesta tecnologia apropiada per a revitalitzar d’una forma eficient i sostenible la nostra línia”.

“Per això, esperem tindre l’adhesió de tota la corporació i fer un front comú per demanar que la Conselleria d’Infraestructures i l’Ajuntament presenten el projecte al Govern de l’Estat, la inclusió de la nostra línia ferroviària en aquest programa estatal de transports amb hidrogen verd”, conclou Ivorra.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *