foradia subscriutegrat

El consorci Crea comença el servei de recollida d’oli utilitzat

Aquests contenidors estaran a disposició de la ciutadania, als municipis de Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, Salines, Saix i Villena

Durant aquesta setmana s’ha iniciat la instal·lació de 194 contenidors per a la recollida selectiva d’oli domèstic usat, que es podran trobar als carrers dels municipis adherits al servei del Consorci de residus CREA.

La ràtio de contenidor és d’un contenidor per cada 947 habitants, una de les més altes de la Comunitat Valenciana. A més, en aquest servei s’inclou el subministrament, la instal·lació, el manteniment i neteja d’aquests contenidors. Fins ara, 12 dels 14 municipis que formen el consorci han afegit aquest servei que són: Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, Salines, Saix i Villena.

L’oli que s’arreplegue es tractarà en plantes autoritzades per a evitar que contaminen el medi ambient, i es transformaran en biocombustibles, amb l’objectiu de fomentar alternatives sostenibles als combustibles fòssils convencionals. De tal manera que es reciclarà el 100% de l’oli. És important recordar que si l’oli no es tracten bé, poden ser molt contaminants, ja que un litre d’oli pot contaminar més de 1.000 litres d’aigua, però això és important reciclar aquest producte.

Els contenidors s’ubicaran en llocs que tinguen bona visibilitat i accessibilitat, prop de punts d’atracció de la població i del pas de la ciutadania. L’oli s’haurà de dipositar dins d’una ampolla de plàstic tancada, i es podrà fer sense limitacions d’horaris. El sistema admet ampolles menudes, fins a 6/8 litres.

L’empresa adjudicatària facilitarà informes mensuals de l’activitat, amb resultats del servei, i un balanç dels litres que s’arrepleguen per contenidor, propostes de millora, i molta més informació.

Cada contenidor tindrà una capacitat de 240 litres, i estan fabricats en acer ignífug, i tenen un sistema per a evitar els abocaments.

Fulgencia Cerdán, president del consorci CREA, ha destacat alguns dels avantatges d’aquest servei: “Amb la implementació d’aquest servei, molt demanat per la ciutadania, complim molts objectius. A més d’evitar la contaminació de l’aigua, afavorim la seua transformació en biocombustibles i els ingressos que aconseguim els reinvertirem en projectes mediambientals de l’àrea del consorci. D’aquesta manera, tots eixirem beneficiats cuidant al mateix el medi ambient”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *