foradia subscriutegrat

Nova campanya de prevenció i control del mosquit a Pego

Els treballs que s'estan realitzant consisteixen en una inspecció prèvia que permet identificar les zones més crítiques i posteriorment eliminar els focus de cria mitjançant larvicides I paranys de captura massiva d'exemplars adults

L’Ajuntament de Pego ha intensificat la campanya de prevenció i control del mosquit, amb l’objectiu de reduir els riscos que aquestes espècies poden comportar. L’actuació és finançada al 100% per la Diputació d’Alacant, i compta amb un pressupost de 3.047 euros. Els treballs està duent a terme una companyia especialitzada en control de plagues i sanitat ambiental, i des de l’estiu s’estan fent mesures preventives i correctives per a fer front a aquests insectes. El servei s’ha realitzat prioritzant l’ús de productes biològics i respectuosos amb el medi ambient.
Des del consistori han comentat que Pego “està situat pròxim al Parc Natural Marjal de Pego, valorem molt positivament serveis com aquest, els quals ens permeten fer front a la presència de mosquits mentre apostem per solucions sostenibles, protegint d’aquesta manera l’equilibri de la biodiversitat”.

Les actuacions van començar amb una inspecció prèvia combinada amb una anàlisi exhaustiva de la zona que ha permés identificar les zones més afectades per la plaga. Conforme als resultats obtinguts, s’estan fent diferents tractaments en funció de la fase del cicle biològic en la qual es troben els mosquits. Així doncs, s’ha efectuat un tractament larvicida en els espais on es trobaven els principals focus de cria, el qual s’ha reforçat amb la instal·lació de paranys de captura massiva per a eliminar per complet els mosquits que es troben en la seua fase més adulta.

L’empresa encarregada de fer aquests treballs han subratllat que posteriorment a la realització dels tractaments, “efectuem un seguiment continuat que ens permet revisar l’efectivitat dels serveis prestats, la detecció de nous focus de cria i l’aplicació de nous tractaments en cas de necessitat, aconseguint, així, els resultats més òptims”.

A més de les actuacions i tractaments en espais públics també es fa necessària la conscienciació ciutadana com a aspecte clau per a afrontar la plaga de mosquits. Per això des de l’Ajuntament s’anima a tots els veïns i veïnes a col·laborar conjuntament per a evitar la proliferació d’aquestes espècies, prevenint les aigües entollades en les seues propietats privades i mantenint periòdicament piscines, canalons i embornals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *