foradia subscriutegrat

Deixar restes als carrers i residus fora dels contenidors té sanció en Alcoi

Des de l'Ajuntament d'Alcoi s'estan tramitant sis sancions, ja que aquestes papereres que hi ha a la via pública són per a residus domèstics i no industrials

L’Ajuntament d’Alcoi ha tramitat durant 2022 sis sancions per l’incompliment de l’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana, concretament, per temes relacionats amb l’abocament de residus o el mal ús de contenidors. Dos d’aquests expedients s’estan tramitant per tirar deixalles a la via pública, un altre per abocament d’oli al carrer, un altre per pintada en una façana, i finalment un expedient a una persona per depositar els residus fora del contenidor.

A més, el passat 13 de novembre la Policia va sorprendre unes persones que estaven depositant les restes d’una mudança d’un camió a un contenidor de residus domèstics, cosa que no correspon i, per tant, va passar la informació al Departament de Transició Ecològica, que serà que la inicie el corresponent expedient sancionador.

Durant l’any 2021 es van tramitar huit sancions per abocament de residus, enderrocs o electrodomèstics en la Via Pública o Polígons Industrial, també dos per abocar formigó en la via pública, i una per deixar la via pública bruta i amb acumulació de residus després d’una reparació. Aquestes les multes van ascendir a 12.007 euros en total.

Des de la regidoria de Transició Ecològica agraeixen la tasca de la Policia Local, ja que és molt complicar poder saber quines són les persones que cometen aquestes infraccions i demanen la col·laboració ciutadana perquè denuncien i avisen a la Policia quan observen aquest tipus d’accions incíviques.

L’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana especifica on s’ha de depositar cada residu, i quins d’ells són per als residus domèstics, i que, per a un altre tipus de restes hi ha punts específics, com per exemple, els voluminosos, que s’han de portar a l’ecoparc. També es pot utilitzar el servei gratuït de recollida de voluminosos, telefonant al 900 101 843.

Aquestes sancions es duran a terme d’acord amb allò que disposa la normativa vigent, amb multes fins a 750 euros per a les infraccions lleus, de 751 a 1.500 euros per a les greus, i de 1.501 a 3.000 euros les molt greus.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha explicat que: “Com sempre, volem agrair a la major part de la ciutadania que és cívica i compleix amb l’ordenança, la qual cosa no sols ens beneficia de manera individual, sinó que és positiu per a la convivència de totes les persones i per a la mateixa ciutat. És important la conscienciació ciutadana i la seua col·laboració perquè denuncien quan observen incompliments de persones que deixen les bosses fora dels contenidors o depositen un altre tipus de residus que no són els domèstics. Recordem que existeix el servei de voluminosos, un servei gratuït que passarà pel seu domicili i els arreplegarà sense cap problema. Finalment, volem reconéixer la gran faena de la Policia Local, gràcies a la seua labor s’ha pogut sancionar a persones que estan embrutant la nostra ciutat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *