foradia subscriutegrat

Inaugurada l’exposició ‘D’un temps i un país’ de Perfecto Arjones

En aquesta mostra, ubicada a la Llotja de Sant Jordi, es poden veure algunes de les imatges que va capturar aquest fotoperiodista, i en la qual es pot veure l'evolució social i política d'Alcoi

Dins dels Cicles Expositius organitzats per la Càtedra d’Art Contemporani d’Antoni Miró, s’ha inaugurat una nova exposició a la Llotja de Sant Jordi. Es tracta de ‘D’un temps i un país’, en la qual es pot veure un recull de les fotografies que va fer Perfecto Arjones durant la seua etapa al diari Información. Segons ha assenyalat el comissari de la mostra, José María Perea, Arjones “va donar testimoni als canvis socials i polítics que se’n van produir a la província d’Alacant”. En aquesta exposició es poden veure diferents perspectives d’Alcoi, i de gent important en aquesta època com Joan Valls, Camilo Sesto, o Ovidi Montllor, entre molts altres. L’espectador podrà veure de primera mà com es van viure els canvis polítics des de l’any 1975.

En la inauguració ha estat present el seu fill, Rafa Arjones, que ha detallat que la família està molt orgullosa per poder dur a terme aquesta exposició que ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, i de l’Ajuntament d’Alcoi. A més a més, ha confessat que el seu pare tenia un sentiment molt especial cap a la nostra ciutat, i que venia sovint a captar tot el que passava.

Allí també va estar Pere Rostoll, director General de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana, que ha destacat que aquesta mostra és important per dignificar el treball de fotoperiodistes com Arjones que “són els que trauen les imatges” i fan “un arxiu de memòria popular”. De l’autor de la mostra ha indicat que “és un dels grans fotoperiodistes de la premsa de les nostres comarques”, i que amb l’exposició es pretén “presentar un recull de tota una part de canvis socials en la ciutat d’Alcoi”.

Per part de l’Ajuntament, Raül Llopis, regidor de Cultura, ha assenyalat que en ‘D’un temps i un país’ es poden veure a moltíssims alcoians i alcoianes de diversos àmbits, i Toni Francés, ha mostrat la seua satisfacció i ha convidat a la gent a què puga gaudir d’aquesta crònica gràfica que va des d’abans de la transició i la democràcia, i en la qual es poden contemplar “magnífiques mostres de la nostra vida”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *