foradia subscriutegrat

Pego fa un balanç positiu del primer any de mini ecoparcs

Entre les deixades més reciclades entre la població estan les piles, i els aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària

Fa un any que la localitat de Pego va instal·lar als carrers de la localitat els mini ecoparcs, amb la intenció que la població poguera reciclar d’una manera més còmoda. Després d’un any, l’Ajuntament ha informat que les piles i els aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària són les deixades que més s’han reciclat.

Aquests són uns contenidors amb forma de ‘mupi’ que estan dividits en el seu interior en set compartiments per a separar els materials que veïns i veïnes poden reciclar. A més, d’aquests materials també es poden dipositar bombetes incandescents, bombetes led de baix consum, bateries de xicotets electrodomèstics i cartutxos de tinta.

Segons han explicat els operaris del servei municipal de neteja que s’encarreguen de buidar aquests contenidors, es retiren al voltant de 10 quilos de piles cada dos setmanes, entre els sis mini ecoparcs instal·lats en diferents punts del municipi. També ha sorprés la quantitat de mòbils i carregadors que es reciclen.

Ricardo Sendra, regidor de Residus Urbans, ha explicat que: “Estem contents per l’acolliment que han tingut els mini ecoparcs entre els veïns i veïnes. Creiem que els sis contenidors faciliten el reciclatge, tan important per al nostre municipi. És una de les nostres prioritats vigilar per la cura del medi ambient. La intenció és també potenciar durant el 2023 el reciclatge entre els col·legis i els col·lectius socials”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *