foradia subscriutegrat

S’obri el període d’exposició pública de les expropiacions per al projecte de la línia Alcoi-Ontinyent

El divendres 23 de desembre es va publicar al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, que durarà 15 dies hàbils a partir de la publicació d'aquest anunci

El Butlletí Oficial de la Província d’Alacant ha publicat, en el dia 23 de desembre, el període d’exposició pública de les expropiacions del projecte de renovació de la línia en el tram Alcoi-Ontinyent. Aquest procés suposa un pas important per a continuar amb la renovació integral del traçat ferroviari de la línia Alcoi-Xàtiva.

Aquest període durarà quinze dies hàbils des de l’endemà de la publicació de l’anunci, sobre la relació de béns i drets afectats per l’execució de les obres definides en el projecte de referència, a fi que qualsevol persona puga aportar per escrit les dades oportunes per a rectificar possibles erros de la relació que es publica en aquest anunci, o oposar-se, per raons de fons o forma, a la necessitat d’ocupació.

Per a la renovació de la línia s’invertiran 150 milions d’euros, que estan dins del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, i es durà a terme en dos projectes, un per al tram Xàtiva-Ontinyent, i l’altre per a Ontinyent-Alcoi. Una vegada finalitze aquest procés d’informació pública de les expropiacions, i després de la resolució d’al·legacions, està previst que l’aprovació dels projectes es faça al primer trimestre de 2023. Seguidament es farà la licitació. En primer lloc, s’havia pensat que licitar cada tram per separat, però es va decidir fer-ho de manera conjunta perquè s’executen de manera simultània i amb una major agilitat. Quan les obres estiguen adjudicades, el termini d’execució s’espera que s’inicie en 2024, i que tinga una durada de 64 setmanes. Durant la primera quinzena de desembre va estar en exposició pública el projecte del tram Xàtiva-Ontinyent.

Amb aquestes actuacions es pretén modernitzar la via, o fer obres als túnels i en els passos a nivell. D’aquesta manera, s’eliminaran les restriccions de velocitat en alguns trams, millorant així el temps de viatge i les freqüències.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que: “Ens trobem davant una inversió històrica per part del Govern d’Espanya i d’Adif, 150 milions d’euros que milloraran significativament les comunicacions a les nostres comarques i més, si tenim en compte que Xàtiva es convertirà en un nus fonamental de connexió ferroviària amb Madrid, Barcelona i el sud d’Espanya, a través del Corredor Mediterrani i de l’Alta Velocitat. Aquesta millora és una oportunitat i una aposta per la vertebració del territori amb un procés complex que segueix el seu curs i està previst que s’aproven els projectes en el primer trimestre de 2023 per a passar a la licitació conjunta”.

A més, també s’estan duent a terme les obres per a modernitzar les instal·lacions de seguretat de la línia Alcoi-Xàtiva, uns treballs que s’han adjudicat per un valor de 7 milions d’euros.

El projecte està dins del Pla de Supressió del Bloqueig Telefònic d’ADIF, i comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària. Alguns d’aquests treballs són la instal·lació de nous enclavaments electrònics en les estacions d’Ontinyent i Alcoi, que tindran sistemes videogràfics, que s’integraran en el Control de Trànsit Centralitzat de València, i s’adaptaran en els equips existents a Xàtiva.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *