foradia subscriutegrat

La diputada socialista, Patricia Blanquer, anuncia millores en la línia Xàtiva-Alcoi

Aquestes actuacions, que es desenvoluparan en diferents punts de la línia, està previst que duren des del 19 d'octubre fins al 30 de novembre

La diputada socialista al Congrés, Patricia Blanquer, ha informat que a partir del dia 19 d’octubre es duran a terme les diferents obres de millora en diferents punts de la línia Xàtiva-Alcoi.

Aquestes actuacions estan previstes per Adif, que depén del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Segons s’ha explicat des d’Adif, els treballs compten amb una inversió d’uns 700.000 euros, amb els quals es renovarà i millorarà el túnel entre Xàtiva i El Genovés, es construirà un mur de contenció d’uns 75 m en trinxera entre els punts quilomètric 5/400 i 5/500, i es realitzaran operacions de neteja i obres de drenatge.

Aquesta inversió se suma a altres que es faran en la línia i que estan dins del Pla de Cercanies de la Comunitat Valenciana. Per exemple les obres a les noves instal·lacions de seguretat entre Xàtiva i Alcoi, que s’han adjudicat per un import de 7.076.110 euros, la redacció de projectes de renovació de via en els trams Ontinyent-Alcoi adjudicats per 568.344 euros, i Xàtiva-Ontinyent, licitada per 1.026.503 euros.

Segons ha declarat Blanquer: “sens dubte és una aposta decidida del Govern d’Espanya, que té com a objectiu mantenir una línia molt important per al nostre territori i que és determinant també per a la mobilitat de les persones que viuen en la zona”.

A més, la diputada, ha explicat que aquest govern: “està tenint una empatia especial amb aquesta línia, sent sens dubte el govern que més està invertint en aquesta línia tan important a nivell social i econòmic per als ciutadans i empreses de les dos províncies”.

Mentre duren aquestes obres, els desplaçaments entre Xàtiva i Alcoi és realitzar per carretera amb autobusos amb capacitat per a 60 persones, i que tindrà parades entre Albaida i Ontinyent. També hi haurà microbusos de 30 places que tindrà parada en totes les estacions d’aquest recorregut.

En el cas d’Ontinyent, RENFE ha confirmat que l’autobús farà dos parades dins de la localitat, una a l’encreuament entre les Avingudes d’Albaida i Almaig, i no en l’estació del tren.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *