foradia subscriutegrat

Un Nadal dedicat als xiquets i xiquetes d’Alcoi

La regidora de Festes Carolina Ortiz, ha comentat tot el que s'ha estat preparant per a aquest Nadal en el qual s'ha tornat a la normalitat. Són molts els actes que queden per gaudir en aquestes dates tan especials, i l'edil espera, que siguen tot un èxit

La regidora de Festes, Carolina Ortiz, transmès la seua satisfacció per poder celebrar els actes típics d’aquestes dates sense cap restricció. La primera gran festa que viurà Alcoi serà la nit de Cap d’Any. La ciutat s’acomiadarà del 2022 i començarà el 2023 a la plaça Espanya. Djs amenitzaran aquesta nit tan especial, i segons ha comentat Ortiz: “Enguany hem presentat una festa que a mi, personalment, m’agrada molt. No sé si dir que és una festa ‘remember’ o com, encara que hi haurà molts estils de música per a tots els gustos, i també depenent de l’hora, perquè al principi hi haurà més ambient familiar, i quan vaja avançant la nit anirà canviant la música per als més Joves perquè hi haja un poquet per a tots”. La festa s’iniciarà a les 23:30h, però no hi haurà una hora fixa d’acabar la nit: “És cert que a les 23:30h hi ha poqueta gent, però en qüestió d’un quart d’hora comença a omplir-se de gent. Esperem que no soles vinguen alcoians i alcoianes, sinó que arribe a la comarca i tots puguen gaudir de la festa de Cap d’Any amb nosaltres”.

Un altre dels plats forts d’aquest Nadal són els actes que formen part de la trilogia de Nadal Alcoià. El primer d’ells serà el dia 1 de gener a la vesprada, ‘Les Pastoretes’, que baixaran pel carrer Sant Nicolau amb balls i música. Seguidament, el dia 4 de gener, l’Ambaixador dels Reis Mags d’Orient arribarà a la ciutat acompanyat de les burretes perquè tots puguen deixar les seues cartes. L’acte del Bàndol ha estat durant el cap de setmana del 17 de desembre a la Trobada de Cavalcades a Igualada (Barcelona). Respecte a aquesta experiència Carolina Ortiz ha assenyalat que: “La valoració és de 10, o de 1.000. Encara que jo ja sé com és la nostra trilogia, i que la nostra cavalcada és la més antiga, també crec que és la més sincera, la més creïble. Allí van participar moltes localitats d’Espanya, i la veritat és que sols senties nomenar a Alcoi, ens van tractar meravellosament. Visitar altres llocs és molt positiu, perquè així poden veure el que fem. Vaig parlar amb molta gent, i em van contar que venen d’altres parts d’Espanya per a veure el que fem ací”.

El dia 5 de gener la màgia arribarà a Alcoi amb la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient, una festa que la regidora dedica al 100% perquè els més menuts puguen gaudir: “La pandèmia no es van deixar fer-la al 100%. Enguany si, i les nostres festes de Nadal necessita contacte físic, amb els nostres xiquets i xiquetes. Jo crec que això no es fa en altres llocs. Demane paciència a la gent, perquè després de tant de temps podem fer-ho com toca, i per fi els xiquets I xiquetes podran abraçar-se als reis, que és el més important. Així que no tenim hora d’acabar, ells marcaran l’horari i el més important serà la il·lusió de tots els nanos i que estiguen feliços”.

Des d’aquesta Regidoria també s’ha dut a terme una iniciativa que es va estrenar durant les festes de l’any passat: el trenet del Tirisiti. Des dels dies 23 al 28 de desembre, s’ha pogut veure donar “la volta als ponts” a aquest vehicle ambientat en un dels personatges més emblemàtics d’Alcoi: “És una bona opció haver-ho tingut aquests dies perquè fomentes també el comerç local. A banda de què vinguen els xiquets i xiquetes, un dels pares, o algú pot anar de compres o pegar una volteta. És una atracció que sumem al nostre Nadal, i l’any passat va funcionar molt bé. Crec que tot el que fem és per als més menuts i menudes. Enguany com a novetat s’ha sumat l’actuació del Tirisiti que interactua amb els passatgers, i així no és igual que l’any passat”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *