foradia subscriutegrat

L’IVACE cedeix l’Edifici Bambú al Campus d’Alcoi de la UPV

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha entregat la documentació favorable per a cedir aquest edifici durant 30 anys

La Universitat Politècnica de València ha rebut de part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball els documents necessaris per a la cessió de l’Edifici Bambú, ubicat a la plaça Emilio Sala d’Alcoi. En el dia 6 de febrer, l’IVACE, que és l’entitat propietària de l’edifici, va resoldre aquesta cessió a favor de la UPV.

El contracte de la cessió és de 30 anys, i es destinarà a crear diferents instal·lacions de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi, com per exemple, laboratoris d’investigació, seus d’instituts d’investigació i altres entitats relacionades amb la investigació. També es realitzaran altres funcions dirigides a l’emprenedoria, activitats dels grups de generació espontània, i a spin-off.

Per a lliurar la documentació s’ha dut a terme un acte que ha comptat amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; de la directora general de l’IVACE, Julia Company; el rector de la UPV, José E. Capilla; i l’alcalde de la ciutat, Toni Francés.

Climent ha volgut destacar que “la relació universitat-empresa té un alt impacte per al desenvolupament econòmic que permet que el coneixement i la tecnologia generats es comercialitzen en benefici de la societat. Amb aquesta cessió, a més a més, continuem impulsant la generació de talent per a la indústria de les nostres comarques i continuem demostrant amb fets el nostre treball per Alcoi, la comarca, la UPV i la reindustrialització del nostre territori”.

Per la seua part, l’alcalde d’Alcoi ha afegit que “la direcció del campus ha aconseguit conjuminar al conjunt de la societat alcoiana, als empresaris i a totes les administracions”.

Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, ha agraït a la Conselleria i a l’IVACE la seua implicació, i ha explicat que han dotat a la universitat “d’un espai que ens urgia i que permetrà descongestionar espais saturats en l’actualitat, així com potenciar la investigació, la creació d’empreses i el desenvolupament d’activitats investigadores tan importants com les dels grups de Generació espontània”, unes declaracions que ha compartit el rector, que ha dit que: “Això permetrà que el Campus desenvolupe tot el seu potencial, que cresca, que treballe aspectes com la investigació, l’emprenedoria, la innovació i la transferència donant més oportunitats als seus estudiants”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *