foradia subscriutegrat

Febrer inaugura les 10 excursions voltant Alcoi

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó, el CAEHA, i l'Ajuntament d'Alcoi col·laboren juntament per apropar el patrimoni històric i cultural a la ciutadania amb aquesta iniciativa que ja arriba a la 9a edició

El diumenge 26 de febrer tindrà lloc la primera excursió de la programació ’10 excursions voltant Alcoi’. El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), i la Regidoria de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcoi organitzen aquestes rutes, amb l’objectiu que la ciutadania, i també visitants d’altres localitats puguen conéixer de la mà d’especialistes el patrimoni cultural, històric i arqueològic de la nostra localitat. Lorena Zamorano, regidora d’aquesta àrea, i Elisa Beneyto, presidenta del CAEHA, han sigut les encarregades de presentar quines seran les rutes d’aquest 2023.

Aquesta novena edició s’iniciarà amb la visita al jaciment medieval del Castellar, i estarà a càrrec de Germán Pérez Botí. L’eixida serà el diumenge 26 de febrer, a les 8:30h des del Camp del Collao. Fins al mes de novembre, cada últim diumenge del mes, es duran a terme diferents rutes molt variades, i amb temàtiques molt diverses, cosa que demostra la gran riquesa històrica i cultural que té la ciutat.

Algunes d’aquestes rutes són ja tradicionals en la programació, com poden ser la visita al Salt o a les pintures rupestres de La Sarga, però, també s’han inclòs algunes novetats com les visites de ‘Les vagues generals del tèxtil alcoià a finals del franquisme’ a càrrec de Pedro Parra, que es realitzarà al mes de març; ‘El paisatge agrari de la partida de Polop Alt’, de la mà d’Enric Moltó, que es podrà fer en el mes de maig; o l’excursió que tancarà la programació a novembre, sobre el carrer Sant Joan, oferida per Maria de los Llanos Iborra Candela, i Ricard Pla Perales. A més a més, aprofitant el 150 aniversari de la Revolució del ‘Petrolio’, Diego Fernández i Álvaro Verdú, s’encarregaran de fer una visita al mes de juliol per a tractar aquesta fita tan important per a la història d’Alcoi i de tota Espanya.

Altres de les rutes que es podran fer serà la del Castell de Barxell a abril, o els espais de l’Ovidi a juny.

Per a poder assistir serà necessari fer inscripció telefonant al Museu Arqueològic fins d’un termini no superior a 30 dies abans de la data de l’activitat. Les places dependran de cadascuna de les excursions.

Tant Elisa Beneyto com Lorena Zamorano, han volgut animar a la gent a participar d’aquesta oportunitat de poder conéixer la nostra història, així com els nous descobriments que s’han trobat als jaciments arqueològics.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *