foradia cdturisme

Les obres de Rodes i Aitex reben la visita del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant

La visita s'ha fet amb motiu de la Setmana de l'Arquitectura de 2023, i l'objectiu de potenciar la presència de l'arquitectura i l'urbanisme recent i de qualitat

El Col·legi Territorial d’Arquitecte d’Alacant ha organitzat, amb motiu de la Setmana de l’Arquitectura de 2023, unes visites a diferents obres que s’estan fent a la ciutat. Concretament, van estar a les obres del Parc Tecnològic Urbà de Rodes, i a la nova seu de l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil, AITEX.

Vanessa Moltó, regidora d’Urbanisme, també va estar present en aquesta cita, juntament amb 33 arquitectes que van tenir l’oportunitat de conéixer els treballs que s’estan fent en aquests espais alcoians.

En el cas d’AITEX, el projecte està fet per Nuria Vicent, Joaquin Climent, Javier Moltó i Francisco Martínez (Kubot&Bachman), mentre que en Rodes els autors són Ramón Esteve, Vicent Vidal, Ciro Vidal, Ivo Vidal, Isaac Montava i Carlos Sanjuán.

En el cas de l’Illa de Rodes, l’objectiu és fer valdre com parc tecnològic i sociocultural aquest espai, amb una rehabilitació de tots els elements arquitectònics i patrimonials de rellevància, reinterpretant-los des de la perspectiva actual, de manera que matèria, textura i color, siguen harmònics i traslladen a l’atmosfera d’un edifici industrial de principis de segle. En total seran quasi 12.000 metres quadrats entre els edificis destinats a usos culturals i tecnològics, en una parcel·la de 6.408 metres quadrats, que seran accessibles des de diferents punts, cosa que permetrà travessar tot el conjunt a través d’espais públics enjardinats. A més a més, ací s’inclourà el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior, i es preveu que també es puguen fer oficines municipals, espais de cotreball i allotjaments temporals per a emprenedors. En total aquest projecte costarà uns 14 milions d’euros, i comptarà amb el cofinançament europeu, autonòmica i provincial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *