foradia subscriutegrat

Les festes de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ja tenen cartell anunciador

L'acte, conduït per Aitana García, es va celebrar el dissabte 18 de març al monestir de les clarisses, i allí es va descobrir l'obra de Francisco Albaladejo

El dissabte 18 de març a la vesprada, el monestir de les clarisses de Cocentaina va ser l’escenari en el qual es va descobrir el cartell anunciador de les festes Patronals Marianes de 2023. Aitana García, membre de la Pia Unió, va ser l’encarregada de conduir aquest acte en el qual, Francisco Albaladejo, acompanyat per la seua dona, i pels presidents de la Pia Unió, Dolo Franco i José Torró, van destapar l’obra que ja es pot veure a la façana del monestir.

Aquest cartell que anuncia les festes de la Mare de Déu del Miracle, és una obra molt completa. El cartell barreja tècniques del pastel, llapis d’aquarel·les, policromes, i el pirogravat per a la Icona de la Mare de Déu. Tot està fet a punta de llapis i a ma alçada, i fins i tot, el fons del cartell, en blau. L’objectiu d’aquest cartell ha sigut representar la festa de la Mare de Déu, per una banda, amb la vespra i les fogueres; el dia gran amb la solta de coloms al cel, i després, representar a tot el poble ressaltant el campanar de Santa Maria, temple on la Mare de Déu rep als contestans en l’ofrena i on roman durant tres dies, tornant, posteriorment el seu monestir, molt ben representat en el cartell.

La imatge de la Mare de Déu està pirogravada, i en l’original es pot apreciar aquesta tècnica. A més, la part del poble està feta finestra a finestra, casa a casa, i carrer a carrer.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *