foradia subscriutegrat

Cocentaina festeja a la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle

Per a aquests dies des de la Pia Unió han organitzat un concurs de fotografia amateur amb el qual es volen captar els moments més especials d'aquesta celebració

El dia 19 d’abril, el poble de Cocentaina estarà festejant a la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle, com ho fa des de fa 503 anys. Els actes ja van començar l’11 d’abril amb el septenari a la Verge i la Fireta organitzada pel moviment júnior, però la trilogia s’iniciarà el dimarts 18 d’abril a la vesprada amb les vespres i la cremà de les 27 fogueres, commemorant el dijous 19 d’abril de 1520 i les 27 llàgrimes de sang de la verge. Després es farà la serenata a càrrec dels joves del poble i del moviment júnior.

Ja el dia 19 la localitat es despertarà a les 8:30h amb les 27 salves i l’àngelus, a la capella de Sant Antoni, i seguidament es durà a terme una desfilada amb la colla Mal Passet on aniran incorporant-se els majorals i majorales, els comptes Daira Seguí i Nicolas Jiménez, i el mossén Mateo Torró, i la suplicanta, Inés Sánchez. A les 10 en punt, la Mare de Déu eixirà del Monestir, aclamada pels seus devots i iniciant-se l’ofrena, que finalitzarà a l’Església de Santa Maria amb la súplica, vers de Francisco Maíquez i Canet, que recitarà Inés Sánchez. Després d’aquest acte se celebrarà l’homenatge als majors. Per a la vesprada es farà una processó, i a la nit, a l’Església de Sant Maria se celebrarà una missa de la joventut.

Per al dia 20 es farà la missa de malalts i impedits, i s’elegiran als majorals i majorales de 2024. El dia 21 estarà dedicat als xiquets i xiquetes contestans, amb una ofrena infantil i l’entrega dels premis del concurs de dibuix i de fotografia. També es triaran als comtes i mossén per a les festes del pròxim any. La trilogia mariana finalitzarà amb el retorn de la Mare de Déu al seu monestir i la besà del Quadre.

Com s’ha dit, des de la Pia Unió s’ha organitzat un concurs amateur de fotografia, al qual volen convidar a tota la ciutadania a participar a captar els moments més emotius d’aquesta festivitat. La iniciativa va instaurar-se fa 8 anys, i cada any deixa imatges irrepetibles d’aquesta festa. Els organitzadors han anunciat que les fotografies hauran de captar-se durant les festes d’aquest 2023, i es podrà participar de forma individual i sent major d’edat. Al ser un concurs amateur quedaran excloses aquelles persones que es dediquen a la fotografia de forma professional, i cada participant podrà entregar un màxim de cinc imatges que s’hauran d’enviar al correu info@virgendelmilagro.es en format jpg o tiff, amb una resolució òptima, mai menor a 200 ppp. A més de les fotos s’haurà d’adjuntar les dades de contacte del concursant. El termini per a presentar-se finalitzarà el 30 de maig de 2023.

El jurat que decidirà quines són les obres que opten als tres premis (1r de 300 euros, 2n de 200 euros, i un 3r de 100 euros), estarà format per professionals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *