foradia subscriutegrat

El Centre Cervantes Jove torna a obrir les seues portes després de la reforma

En aquestes obres s'han dut a terme accions per a millorar l'eficiència energètica de la instal·lació. El Programa FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020 de la Unió Europea ha cofinançat el 50% del cost d'aquesta reforma

El Centre Cervantes Jove obrirà novament les seues portes aquest dissabte 1 d’abril. Als últims mesos aquesta instal·lació ha estat d’obres per a rehabilitar l’edifici i per fer actuacions amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica. La inauguració tindrà lloc a les 10 de matí, i durarà fins a les 14h. Hi haurà un desdejuni popular i una actuació de l’alumnat de l’Escola Musical Crescendo d’Alcoi. A més a més, l’Espai Jove prestarà els seus serveis d’informació i es durà a terme una sessió de jocs i una exposició.

Aquestes obres formaven part de la línia de millora d’eficiència energètica d’edificis públics dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà, i ha suposat una inversió total de 999.439 euros, dels quals, el 50% ha estat finançat pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2014-2020 (FEDER). A més a més, la Vicepresidència Segona, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, va seleccionar aquest projecte per a donar-li una subvenció de 350.000 euros. És a dir, que l’Ajuntament sols ha hagut de pagar el 15% del total.

A més de millorar l’eficiència energètica i instal·lar aire acondicionat, també s’ha netejat la façana, s’ha reforçat part del forjat de la primera planta, i s’ha renovat la fusteria exterior. La millora de la transmitància tèrmica de les façanes s’ha pogut fer amb la incorporació d’un aïllant, de tal manera que s’ha optimitzat i potenciat el rendiment de la fusteria instal·lada. A més a més, s’ha reduït el volum total a climatitzar, gràcies a la reducció de l’altura a través de fals sostre enregistrable que també serveix per a ocultar les instal·lacions existents. També s’ha substituït el sistema de climatització canviant la caldera de gas, cosa que permetrà consumir menys energia i millorar les prestacions.

Maria Baca, regidora de Joventut, ha subratllat que: “Aquesta actuació és una mostra de la utilització dels fons europeus per a millorar la vida de la ciutadania, recuperar un element patrimonial tan important i arrelat en la història alcoiana com l’edifici de Cervantes, al mateix temps que es garanteixen les millors condicions de confort climàtic, sostenibilitat energètica i accés a la tecnologia”.

L‘EDUSI-Alcoidemà és el pla amb el qual la ciutat desenvolupa diferents projectes des de 2017, i que compta amb un pressupost de 20 milions d’euros, cofinançats amb els fons del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible de la Unió Europea.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *