foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Muro treballa en el foment de la lectura

Des del consistori celebren l'any que du en funcionament el punt d'intercanvi de llibres del Mercat Municipal, i a més a més, s'estan repartint llibres als comerços del poble

La Regidoria de Cultura i Biblioteca Municipal celebra el primer aniversari de la implantació del punt d’intercanvi de llibres al Mercat Municipal la Mistera. La iniciativa va començar de forma temporal amb motiu de la Festa del Llibre de 2022, però, a causa de l’èxit, es va decidir mantenir de forma continuada. Com han comentat des de la regidoria, els resultats d’aquest nou servei han sigut molt positius, ja que han permés la posada en circulació d’una gran quantitat de llibres entre els murers i mureres, cosa que ha contribuït en el foment de la lectura.

En aquest punt la ciutadania pot agafar lliurement qualsevol dels llibres exposats a la parada del mercat i deixar-ne un altre a canvi. Per tant, aquest és un servei autogestionat pels mateixos usuaris en el qual el personal bibliotecari s’encarrega cada cert temps d’introduir novetats.

Aquesta no és l’única iniciativa de l’Ajuntament de Muro per fomentar la lectura, ja que ara, la Biblioteca Municipal de Muro, ha començat a repartir llibres als comerços dels pobles, dins de la campanya ‘Esperant Llegint’, impulsada per la Fundació Bromera, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. L’objectiu és acostar la lectura en valencià al gran públic, mitjançant la distribució de llibres breus als comerços per a fomentar la lectura des dels establiments, aprofitant el temps d’espera dels clients, i si l’espera és curta, poden emportar-se’ls en préstec per a continuar amb la seua lectura.

Els lots estan formats per un expositor dissenyat per la il·lustradora valenciana Alba López Soler, onze llibres de la col·lecció ‘Llegir en valencià’, una guia pràctica amb activitats i consells per als comerços, fullets explicatius per als clients sobre el funcionament de la campanya, així com senyalador.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *