foradia cdturisme

Alfonso Caerols presentarà un Alferes Moro carregat d’emoció i il·lusió

L'Alferes del bàndol Moro, membre de la Filà Mudèjars, està vivint aquest any amb gran intensitat, amb ganes i moltíssima il·lusió, cosa que transmet a tot el que parla amb ell. Alfonso Caerols ha estat contant com ha sigut aquest any de càrrec, i ha avançat alguns detalls del seu seguici

Per a Alfonso Caerols, la festa és una de les parts més importants de la seua vida i, així ho saben en la seua filà, els Mudèjars, que asseguren que ell sempre està en tots els actes, i tots els divendres a la vesprada a la seua seu. És una persona que viu molt intensament la festa, i com no podia ser d’altra forma, la festa li ha tornat tot el que ha fet per ella. Com ell mateix ha dit, “fer un càrrec era un somni. Sempre ho he tingut en el cap, i ara, eixe somni s’està fent realitat”.

La idea de que Alfonso representara als Mudèjars en any de càrrec va sorgir amb el Sant Jordiet que la Filà va tindre en 2018, en un menjar amb els càrrecs d’eixe any abans de festes. El seu amic Juanjo li va llançar la idea. A partir d’ahí Alfonso no va poder deixar de pensar-ho, i una vegada finalitzats els Moros i Cristians de 2018 va prendre la decisió: “El dia del descans, a les 7 del matí, vaig comunicar-ho”. Poc després ho va presentar de forma oficial en la filà, i va rebre el suport de tots els seus companys mudèjars, que s’han volcat amb el càrrec, cosa que s’ha pogut veure a través de les xarxes socials, ja que estan realitzant moltíssimes activitats, i participant en tots els esdeveniments de la festa.

I és que el que serà el futur Alferes, recorda amb molta felicitat cada moment que està vivint gràcies a aquesta experiència. Entre els seus moments favorits destaca la presentació de càrrecs del Teatre Calderón, i assegura que estar passant-ho tan bé també és gràcies a la resta de càrrecs d’enguany: “Tenim molt bona sintonia. Estic encantat amb ells, m’han acceptat molt bé. Espere que quan s’acabe tot ens continuem veient, contar-nos les nostres històries i com ha anat les festes”.

El disseny que lluirà Alfonso està creat per Santi Carbonell i Víctor Ferrer, ja que aquest últim és membre dels ‘palominos’. Per a la resta del seguici també han col·laborat altres dissenyadors membres de la filà com Jordi Peidro i Dani Pinillos. El que serà Alferes del bàndol de la mitja lluna, no ha volgut desvetlar molta cosa sobre el seu trage, però sí que ha avançat que es veurà reflectit que pertany a la Filà Mudèjars.

El que si que ha contat és que aquest boato estarà inspirat en Granada, i en com l’Alferes torna a aquesta localitat després de la lluita i gaudeix d’aquest lloc tan màgic. Granada és una ciutat que a Alfonso li agrada molt i que ha visitat moltes vegades, i per això, vol traslladar el seu encant fins als carrers d’Alcoi.

Un altre dels detalls que ha comentat aquest càrrec és la música que l’acompanyarà, es tracta d’una marxa composta especialment per a ell. El títol de la peça feta per Juan Carlos Sempere Bomboí és ‘Al-Mital’, que significa “exemple a seguir”, una frase que veient la il·lusió que desprén Alfonso, és perfecta per a ell. Els seus emirs van regalar-li aquesta marxa per al seu aniversari, un dia que recorda amb especial emoció: “Va ser un regal sorpresa. No ho sabia. El dia 2 de desembre és el meu aniversari, però el vam celebrar un poc abans. Em van fer un vídeo amb la meua família i amics, va ser una sorpresa molt xula perquè a més, també va aparéixer Jorge Molina, el futbolista, i em va dir que li agradaria venir a veure’m en festes, però no sé si podrà. Va ser molt emocionant. A més, el director que ha fet la peça és molt bo, i per a mi és una marxa perfecta. L’escolte sempre que puc, i sonarà en l’entraeta del dia 11 que fem als cavallers”.

El ballet d’Ana Botella, i les Gawazi s’encarregaran dels ballets que podrem gaudir en l’últim moment de Dia de l’Entrada.

Està tot preparat perquè Alfonso siga la cirereta del pastís en aquestes entrades de 2023, i ell mateix confessa que espera aquest dia amb moltíssima il·lusió: “Estarem tots plorant d’emoció. Espere que tot vaja bé, que faça bon temps i que la gent s’espere a veure’m, i que l’entrada no es retarde molt”. La resta de dies també són molt especials per a aquest Alferes: “Tots els actes són molt bonics, serà molt xulo. Les processons, el Dia dels Trons… El que tinc clar és que el ‘dia del descans’ descansaré”, però, així i tot, assegura, que no té ganes de que aquestes festes finalitzen mai.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *