foradia pressupostparticipatiualcoi

Xàtiva commemora la crema de la ciutat

El dia 16 es duran a terme diferents activitats per a recordar aquest fet històric ocorregut en 1707 en el qual es va cremar el poble

L’Ajuntament de Xàtiva està organitzant activitats per a recordar els fets ocorreguts en l’any 1707 a la ciutat, Felip V va manar cremar-la durant la Guerra de Successió. Des del dia 1 al 15 els veïns i veïnes de la localitat podran arreplegar a la Casa de la Cultura la seua bandera de Xàtiva, amb un preu de 5 euros i que es destinaran a col·laborar amb entitats culturals.

El dia 16 de juny se celebraran els actes. A les 20h des de la plaça de Sant Jordi fins a la plaça de la Seu es farà una cercavila on es representarà com entren les tropes. En aquesta desfilada participaran la Colla la ‘Socarrà’, el Grup de danses Socarrel, l’Associació Cultural ‘1707 Almansa Historica’, i l’Associació Micalet Regne de València.

Una vegada hagen arribat a la plaça de la Seu, al voltant de les 20:45h, tindrà lloc l’acte institucional en memòria d’aquest dia. En aquesta part de l’esdeveniment es comptarà amb la participació de La lluna Teatre, Manu Chàfer, Abellàn i Gema Naval, i la Muixeranga de Xàtiva.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *