foradia subscriutegrat

Nous projectes al Mercat de la Zona Nord

La presidenta del Mercat, Pilar Herrero, ha estat explicant que enguany, encara que no participen en les festes del barri, tenen entre mans diferents projectes i activitats per a sorprendre a la seua clientela

Des del 17 al 24 de juny el barri de la Zona Nord d’Alcoi estarà immers en la celebració de les seues festes, però, malauradament, enguany no es comptarà amb la participació del Mercat del barri per a fer activitats. La seua presidenta, Pilar Herrero, ha donat explicacions de per què no han organitzat res: “No ens hem aclarit amb l’Associació de Veïns de la Zona Nord. No hi ha hagut una bona comunicació, i per tant enguany no farem res”. Normalment, ells s’encarregaven d’organitzar un concurs de dibuix per als més menuts, activitats que esperen poder fer el pròxim any: “Esperem que en 2024 puguem tornar a col·laborar en les festes del barri, i que les coses canvien. Enguany ens centrarem en fer altres projectes”.

I és que, encara que no estiguen durant aquesta setmana participant en la coneguda com a ‘Festa dels barris’, estan treballant en altres activitats i projectes. Per exemple, el dia 1 de juliol el mercat serà un poc més màgic. Aquest dia, a les 9 del matí, el Club de Lectura de l’Associació de Veïns de la Zona Nord, estarà llegint relats que parlaran sobre màgia, i seguidament, es donarà pas a l’actuació del Mago Hugo. Per a fer aquesta activitat s’ha comptat amb la col·laboració de La Casa d’Andalucía, el Col·legi José Arnauda, i l’Ajuntament d’Alcoi. Tot aquell que vulga participar en les lectures podrà apuntar-se preguntant pel Club de Lectura a l’Associació de Veïns de la Zona Nord.

Però, aquesta no és l’única novetat, ja que, després d’un any de funcionament de la ludoteca, des del mercat volen continuar ampliant-la perquè més xiquets i xiquetes puguen gaudir mentre els seus pares i mares fan les seues compres. “Ara farà un any que va inaugurar-se i la veritat és que està funcionant molt bé, el balanç és molt positiu. En juliol farem una ampliació d’horari, i els divendres estarà obert des de les 10 fins a les 14h, perquè com no hi haurà col·legi, és una manera d’ajudar als pares i mares a agilitzar les seues compres i que puguen vindre al mercat en un horari més ampli”, assenyala Pilar.

Per tal de millorar aquest servei, també s’ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de tots els cicles de la família agrària de jardineria de l’institut Pare Vitòria per a decorar aquest espai, i a més, crear un nou. Es tracta d’una zona de descans per a la clientela. “Ara la ludoteca s’ha transformat en una selva” destaca Herrero. A més a més, en aquesta zona de descans s’ubicarà una llibreria cedida per l’Editorial Bromera, i s’està rehabilitant una zona de reciclatge que podrà utilitzar la clientela.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *