foradia cdturisme

Oliva es prepara per a les festes de Moros i Cristians

Des del dia 20 al 23 de juliol es viuran els actes principals d'aquestes festes, encara que des de principis de mes s'han estat fent activitats prèvies per anar calfant motors

Encara que durant tot el mes de juliol la localitat d’Oliva s’ha estat preparant per als dies grans de les seues festes de Moros i Cristians, no serà fins al dia 20 de juliol quan comencen els actes centrals d’aquesta festivitat.

El dia 20, començarà tot amb el pregó i l’himne de les 19:30h, i amb la nit del putxero. Els festers i festeres hauran de llitar-se prompte, ja que a les 8 del matí començarà la Diana. En eixa vesprada del 21 de juliol les tropes cristianes faran la seua entrada pel poble, i a la nit continuarà la festa amb la revetlla de la mitja galta.

L’endemà, el dissabte 22 de juliol, a les 5:45 de la matinada les tropes mores arribaran a Oliva amb el desembarcament i l’ambaixada mora, i a la vesprada desfilaran per la localitat fent la seua entrada.

El diumenge 23 de juliol fins a la vesprada no hi haurà actes. A les 19:30h s’iniciarà l’entrada infantil, i seguidament serà el torn de la reconquesta i ambaixada cristiana.

Un castell de focs d’artifici a les 00:30h serà l’acomiadament dels Moros i Cristians d’Oliva fins al pròxim any.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *