foradia subscriutegrat

El PSOE és la força més votada a Alcoi

Els socialistes han aconseguit més de 4.000 vots més que en les eleccions municipals de fa dos mesos. El PP es consolida com a segona força en Alcoi, seguits per Sumar, i finalment Vox. El que també ha augmentat ha sigut la participació, amb unes quatre mil persones més que han visitat les urnes durant aquests comicis

La nit del 23 de juliol ha estat molt intensa a l’hora de descobrir els resultats de les eleccions generals. A tota Espanya la tendència ha sigut que el Partit Popular es proclame com a primera força política, però, hi ha hagut algunes excepcions com ha sigut el cas d’Alcoi.

Amb el 100% escrutat, els alcoians han votat majoritàriament a l’esquerra, sent la primera força política el PSOE, amb 13.116 vots, 4.283 més que a les municipals. Seguidament, han anat els populars que també han obtingut més vots que en les municipals, i han passat de tenir 8.810 a 9.501 vots. En el cas de Sumar si analitzem els vots que van aconseguir Compromís, Guanyar, i Podem a les eleccions municipals, aquesta nova coalició de l’esquerra ha perdut vots, ja que a les municipals aquestes tres forces van aconseguir 7.331 vots, mentre que a les generals, Sumar ha aconseguit tenir 5.993 vots. Finalment, l’última de les forces polítiques que s’ha votat a Alcoi ha sigut Vox, que també ha millorat els seus resultats respecte a les eleccions de maig, on van obtenir 3.179 vots, i ara han sumat 1.140 adeptes més, quedant-se en 4.319 vots.

Cal assenyalar que la participació ha crescut notablement a la localitat, ja que han sigut 3.769 persones més les que han visitat els col·legis electorals en aquestes eleccions, passant de 30.282 persones (65’83%) a 34.051 votants (74’26%). És a dir, que ha crescut quasi en 10 punts la participació, tot i que molta gent pensava que al ser juliol i estar molta gent de vacances, això afectaria negativament.

Una altra de les notícies d’aquesta jornada electoral per a les alcoianes i alcoians, és que continuarem tenint presència al Congrés dels Diputats, ja que Patricia Blanquer ha aconseguit revalidar el seu escon.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *