foradia subscriutegrat

Bocairent promou l’activitat física entre la ciutadania

Des del consistori s'han senyalitzat les rutes per a poder fer senderisme. El projecte està dins de les iniciatives de la 'Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables', i compta amb el finançament de la Unió Europea

En l’any 2020, l’Ajuntament de Bocairent va unir-se a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, i gràcies a aquesta adhesió, la localitat ha estat fent accions per a promoure la vida saludable entre el veïnat. L’última d’aquestes iniciatives ha sigut la senyalització d’una xarxa de rutes al nucli urbà per a incentivar l’activitat física entre el veïnat.

En cada ruta es pot veure un panell indicatiu amb el plànol i la informació bàsica com el desnivell, la distància, si hi ha fonts, o zones de descans. A més a més, els itineraris tenen punts de senyalització per a marcar la direcció i la continuïtat del recorregut. Igualment, es disposa de codis QR que remeten a l’enllaç digital del contingut recollit als panells.

En aquesta primera fase del projecte s’han delimitat tres rutes. La primera d’elles comença al passeig de la Derrota i finalitza al pont de Mitja Calça, i té dos opcions per a poder fer-la. La segona ruta és circular, i comença i acaba a la plaça de l’Ajuntament. L’última de les rutes, també circular, té com a punt de partida i de finalització el mercat municipal.

La iniciativa ha comptat amb un pressupost de 5.276 euros, finançat per la Unió Europea en el marc de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, i també disposa de la participació del Ministeri de Sanitat, i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Vanesa Doménech, regidora de Sanitat del consistori, ha volgut mostrar la seua satisfacció: “Des de 2020 hem presentat projectes i els més significatius han estat ben valorats i han obtingut ajuda econòmica. Volem fer créixer progressivament les Rutes Saludables de Bocairent, per tal d’aconseguir una xarxa d’itineraris tan completa com siga possible”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *