foradia subscriutegrat

Bones sensacions a aquesta sisena edició de la Fira Modernista

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha assenyalat que enguany ha visitat més gent la nostra ciutat, i que moltíssimes persones, d'Alcoi i de fora de les nostres fronteres, han participat vestint-se d'època

Alcoi ha celebrat durant la setmana passada la sisena edició de la Fira Modernista. Concretament, van estar fent-se activitats des del dia 11 de setembre fins al 24, encara que la setmana oficial era del 18 al 24, i com no podia ser d’altra forma, els dies de més afluència van ser els de cap de setmana. Segons han destacat des de l’Ajuntament d’Alcoi, aquesta nova edició ha sigut un èxit, ja que s’ha comptat amb la participació de noves entitats, i tots els actes han acollit a gran quantitat d’assistents.

Com ja s’ha dit anteriorment, en el cap de setmana és quan es realitzen les activitats més vistoses, i quan més participa la gent. Tot va començar amb el pregó del divendres 22 de setembre a la vesprada, que enguany va estar de la mà de la periodista alcoiana, Amàlia Garrigós. A continuació, va començar la desfilada modernista que va anar des de la plaça d’Espanya fins a la plaça Ferrandis i Carbonell. Durant aquesta desfilada el públic va poder gaudir de l’originalitat de la gent a l’hora de fer les seues vestimentes. Es van poder veure elegants vestits, uniformes d’infermeres, bombers, militars, i inclús golfistes.

L’endemà, el dissabte 23 de setembre, xafar el centre d’Alcoi era com fer un viatge a través d’una màquina del temps. La programació va començar de bé matí amb la inauguració de la Fira situada a la Glorieta, on es podien observar els estands de diferents comerços, entitats, i també de ciutats que han vingut fins ací a promocionar les seues fires. Enguany han estat presents Lleó, Novelda, Terol, Terrassa, Carcaixent, i Sueca.

Seguidament es va fer la tradicional manifestació, que va començar al carrer Ramón i Cajal, i va finalitzar a la plaça d’Espanya, on estava ubicat el mercat, amb diferents parades. També en aquest mercat es podia gaudir dels balls de la mà de les ballarines del Ballet Virginia Bolufer. Una altra de les activitats que va congregar a molta gent als carrers va ser el simulacre d’incendis a càrrec del MuBoma, que va anar pel carrer Sant Llorenç per tal d’apagar un foc a Mossén Torregrosa.

Durant tot el dia, així com el diumenge 24, el centre d’Alcoi va estar acollint a gent. Van ser moltíssimes les persones tant de la ciutat, com de fora de les fronteres, les que van voler gaudir d’aquest esdeveniment que ja s’està convertint en una tradició més de la localitat. Zamorano ha comentat que durant els dies previs a la Fira, sobretot al cap de setmana, l’oficina de turisme va rebre moltes telefonades per a demanar informació per saber en quins llocs es podien deixar els cotxes i, fins i tot, autobusos amb excursions. “Finalitza la Setmana Modernista i fem un balanç molt positiu. Ha sigut un èxit de participació i del nombre d’activitats, i això cal agrair-li-ho a les entitats que cada vegada són més les que estan implicades en aquest projecte i es preocupen durant tot l’any per a dur a terme assajos, iniciatives i per a posar en escena tot el que han treballat durant aquest temps, per a fer-nos gaudir als altres d’aquest treball. I no sols les entitats, gran part de la ciutadania s’ha sumat a aquest projecte i també contribueixen amb iniciatives pròpies ideant recreacions i moments, fins i tot, entre amics i familiars i tot això suma per a fer de la nostra Fira, un referent en la Comunitat Valenciana, que ja ho és, i amb l’ambició que siga també un referent a nivell nacional”, ha afegit l’edil de Turisme.

Fent un recompte de participació, en aquesta sisena edició, han sigut més de 50 les entitats les que han volgut participar en aquestes dos setmanes de programació. A més a més, els comerços han transformat els seus aparadors, rememorant aquesta època, i molts comerciants i hostalers se’ls ha pogut veure durant els dies grans de Fira vestits per a l’ocasió.

La Fira Modernista és un impuls a l’economia local, especialment per al sector dels serveis turístics, i així ho han comentat els establiments hotelers de la ciutat que han informat que han completat el seu aforament. A banda, durant tota la setmana, es van poder veure durant tot el dia gran quantitat de visites guiades per a mostrar els edificis modernistes.

El comerç, l’hostaleria, i els salons de perruqueria i estètica, també són altres dels sectors que s’han vist beneficats amb la Setmana Modernista.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *