foradia cdturisme

Blanca Carbonell i Joan Castejón, protagonistes a les Festes 2024

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que Blanca Carbonell s'encarregarà de dirigir l'Himne de Festes el pròxim 19 d'abril, mentre que Joan Castejón, serà l'autor del cartell que es descobrirà el dia 1 d'abril

L’Ajuntament d’Alcoi ha donat a conéixer a dos dels protagonistes de les pròximes festes de Moros i Cristians, a sols uns pocs dies de celebrar-se la presentació de càrrecs al Teatre Calderón. Es tracta de la persona que dirigirà l’Himne de Festes, i de qui s’encarregarà de crear el cartell anunciador de la festa, que es descobrirà com marca la tradició, el dia 1 d’abril.

Blanca Carbonell Galiana, serà l’encarregada de dirigir l’Himne de Festes en la vesprada del 19 d’abril. Aquesta alcoiana va nàixer a 1974, i va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Joan Cantó d’Alcoi, i després va anar al Conservatori de València. Anys després va obtenir el Premi Extraordinari Fi de Carrera i es va traslladar a França, on va residir des de 1992 fins a 2002. També, durant la seua carrera ha rebut la beca del govern Francés, la beca Antonio Pérez Verdú d’Alcoi i la beca musical de la Comunitat Valenciana. La seua formació també ha estat en els Conservatoris de Versalles i París, obtenint el primer Premi de flauta, piccolo i música de cambra. Els seus estudis es complementen amb el postgrau en la Universitat d’Alcalá de Henares amb Magdalena Martínez.

Pel que fa al seu currículum professional, ha col·laborat amb orquestres com la Joven Orquesta del Mediterráneo, CROUS de París, Ópera Éclate, Orquesta Francesa de Flautas, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquesta de la Escuela Superior Reina Sofía, ONE, ORCAM i Ópera- Comique de París. Des de l’any 2003 al 2005 forma part del grup “Free Classical French Music” juntament amb el pianista i repertorista de l’Òpera de Paris Touve R.Ratovondrahety i la contrabajista i compositora Claire Guillet amb el qual actuaran a Karachi, Islamabad, Lahore i Paris, promogut i patrocinat per l’Ambaixada Francesa. Des de l’any 2006 és funcionària de carrera de la Comunitat de Madrid en l’especialitat de flauta travessera, i actualment imparteix classes en el Centro Integrado de Música Padre Antonio Soler de San Lorenzo de El Escorial de Madrid.

L’altre anunci important que ha fet el consistori ha sigut l’elecció de la persona que tindrà la responsabilitat de fer el cartell anunciador de la festa. En el 2024, l’autor serà Joan Castejón, que va nàixer el 17 de desembre de 1945 a Elx. En 1963 es trasllada a València i assisteix com a alumne lliure a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles d’aquesta ciutat. Tan sols dos anys després ja va participar en la seua primera exposició col·lectiva a València i en 1966 va tindre la seua primera exposició individual en la Galeria Mateu, València. Castejón és pintor, escultor i dibuixant, un dels principals representants del realisme social del Grup d’Elx, en la renovació plàstica valenciana de postguerra. Se solen atribuir les seues habilitats pictòriques a la influència i l’admiració per l’art renaixentista, i té l’habilitat de forjar un estil personal i recognoscible. Encara que el seu principal mitjà d’expressió és el dibuix, també fa pintura, escultura i teatre, disciplina en què va treballar com a actor i com a escenògraf.

La seua obra s’ha exposat als museus més importants de la Comunitat Valenciana, com l’Institut Valencià d’Art Modern, Museu de la Universitat d’Alacant, Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat Politécnica de València, Universitat Miguel Hernàndez d’Alacant, la Fundació Bancaixa, el Centre del Carme de València, o la Lonja de Pescado d’Alacant.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *