foradia subscriutegrat

Carlos Núñez i Francesc Sans a l’encontre de sacaires i tarotaires de Muro

Les activitats formen part del Festival que homenatge a Quico Rico, membre destacat de La Xafigà. La programació es durà a terme entre els dies 6 i 9 de desembre i té com a objectiu posar en valor la música popular així com els instruments tradicionals

A principis del mes de desembre, concretament entre els dies 6 i 9 de desembre, Muro serà l’epicentre de la música popular i dels instruments tradicionals, com ara els sacs de gemecs, i és que, el grup de dolçaines i percussió La Xafigà de Muro, ha organitzat un festival en homenatge a Quico Rico, reconegut membre del grup i mestre de l’escola. Elia Calvo, regidora de Cultura de Muro, ha comentat que Rico va ser “un dels membres més actius de la Colla La Xafigà des de que va entrar en el grup en els anys 80, fins que malauradament ens va deixar en el mes de gener passat. Quico va ser un dels impulsors del sac de gemecs i la tarota, per això, hem volgut donar suport a aquest merescut homenatge impulsat per La Xafigà”.

Dins de la programació un dels plats forts són els concerts oferits pels prestigiosos músics Carlos Núñez i Francesc Sans.

Concretament, Carlos Núñez estrenarà la programació el dimecres 6 de desembre, a les 20h, al Centre Cultural Polivalent de Muro. Les entrades ja poden adquirir-se a la plataforma ‘entradas a tu alcance’. Aquest concert, a més a més, també està dins de la gira de Nadal, i per això animen al públic a assistir.

Per al dissabte 9 de desembre, serà el torn de la Trobada de Sacaires i Tarotaires del País Valencià, que inclourà tallers i exposicions. Després, a les 19h, es farà una cercavila pels carrers de Muro també en homenatge a Quico Rico, on estaran presents els membres de La Xafigà, i els sacaires i tarotaires de la trobada, així com membres d’altres colles que volen fer-li homenatge.

Aquesta jornada finalitzarà amb el concert de Francesc Sans, també al Centre Cultural Polivalent de Muro. Les entrades per a aquest espectacle estaran a la venda al local de La Xafigà i a la taquilla del mateix Centre Cultural.

Per la seua part, l’alcalde de Muro, Vicent Molina, ha destacat que “és tot un honor portar a artistes d’aquest nivell a Muro”, i ha donat les gràcies per tot el treball que ha fet La Xafigà i la Regidoria de Cultura. A més a més, ha assenyalat sobre la figura de Quico Rico que va ser “una persona activa i entregada a la qual vaig tindre el plaer de conéixer personalment i un dels responsables que molta gent en el nostre territori toque aquest instrument”. Molina ha animat a la gent anar al concert.

El director de La Xafigà, Jaume Gosalbes, ha comentat que aquest homenatge “era una assignatura que teníem pendent i ha sigut un treball intens en el qual La Xafigà ens hem implicat molt, però no haguera sigut possible sense la coparticipació de l’Ajuntament. Hem volgut recuperar una trobada que celebràvem cada dos anys impulsat pel nostre company Quico Rico, i que es va veure interrompuda per la pandèmia”. Respecte al concert de Carlos Núñez ha comentat que: “és un honor i ha sigut un gran esforç portar a Muro un artista d’aquest nivell, i que ha sigut possible gràcies a les col·laboracions que el grup manté amb l’artista des de l’any 2016”. Pel que fa al de Francesc Sans, ha contat que “venia cada 15 dies des de Valls, en Tarragona i per a nosaltres és algú molt especial i un honor que acabe de traure el seu primer disc en solitari i tindre’l ací a Muro”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *